Arınç: 'Allah' diyen ayakta kalacak, sahtekarlık yapan yere gidecek

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Temiz, samimi, dindar, hangi cemaate mensup olursa olsun tüm arkadaşlarımız bizimle.

Google Haberlere Abone ol
Arınç: 'Allah' diyen ayakta kalacak, sahtekarlık yapan yere gidecek

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Temiz, samimi, dindar, hangi cemaate mensup olursa olsun tüm arkadaşlarımız bizimle. Allah bizi onlardan, onları bizden ayırmasın. İhanet eden yanlış yapan, tuzak kuran, tökezletmeye çalışanların, hukuka karşı eylem yapanların da hesabını bir bir soracak. ‘Allah’ diyen ayakta kalacak, sahtekarlık yapan yere gidecek." dedi.

Arınç, seçim bölgesi Bursa’nın İnegöl ilçesinde seçim ofisi açılışına katıldı. Burada konuşan Arınç. muhalefetin kendilerini çalıştırmadığını belirterek vatandaşlara şikayet etti. Arınç, şunları söyledi: "Zaman seçim zamanı, biraz bölgesiyle her yerde iyi var. Bunları takip edecek. Niye bizi burada tutuyorsun? Ben seni çalıştırmayacağım Böyle bir muhalefet halkın gerçek muhalefeti değildir. Huzurlarınızda şikayet ediyorum. Refah Partisi döneminde nasıl muhalefet yaptığımızı destanlar gibi kitaplar yazıyor. Tek başımıza çıkar, bir eksiğimiz bile olmazdı mecliste. Sonra 150 kişi oldu, iktidar ortağı nasıl olunur onu gösterdik. Fazilet’te 110 kişiydik, temiz, ahlaklı halkın işine yarayacak muhalefet nasıl olur bunları gösterdik. Bunlar 20 kişiye gensoru verip sonra 9 kişiyle alay etmeye kalkıyorlar. Muhalefetin halkta yüz bulamamasının sebebinin birisi budur."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun dün Bursa’da yaptığı mitinge değinen Arınç,
"CHP Genel Başkanı Bursa’da miting yapmış. Bir yere genel başkan geldi mi o partinin kundaktaki bebeğinin bile gelmesi lazım, hatta Balıkesir’den gelmesi lazım. Ben nazardan korkarım bebeği gördüm. Genel başkanı geliyor. Ama dün bütün gazeteleri taradım, tüm arkadaşlarına sordum, CHP lideri geliyor, Kent Meydanı’nı doldurmaktan korktuğu için Gökdere Meydanı’nda İnegöl halkının çoğunluğu bile bulmadan miting yapıyor. Diyelim ki onlar bizden fazlaydı. Peki ne söylüyor bu adam? Seçime 30 gün var öyle güzel şeyler söyle, partini güzel tanıt, projelerini güzel ortaya koy ki, biz de sana oy verelim. İki laf söylüyor birisi tekrarlamaktan haya ediyorum başbakanımıza ağız dolusu hakaret ediyor. Bu hiçbir siyasetçinin yapmayacağı bir şey. Hiçbir insanın ağzına alamayacağı şey genel başkana yakışmaz. Başbakanı sevmeseniz bile makama olan saygınızın daim olması lazım. Zamanında sevmediğimiz, beğenmediğimiz Cumhurbaşkanları, başbakanlar oldu, saygısızlık yapmadık. Ağzını açtı hakaret etti. Bir cümleyle, Eskişehir’i buradan daha güzel, siz de Eskişehir’e benzeyin’ dedi. Bu haksızlık. Eskişehir’in güzelliğine bir şey demeyelim Bursa’ya ne oldu, bu kadar haksızlık yapılır mı. Eskişehir’deki belediye başkanını çok beğeniyor. O adam DSP’liydi, CHP davet edince önce mırın, kırın etti, kendini pahalıya satmaya kalktı, başardı. Merasim yapalım dediler. Ben Ankara’ya gelmem, siz Eskişehir’e geleceksiniz dediler. Eskişehir’e gittiler sırf o partiye almak için. CHP, Büşükerşen’e katıldı’ diye başlık attılar. Bursa’da Eskişehir’in reklamını yapıyor. Bir meydanda bu iki cümleyle iş yapılır mı?" şeklinde sordu.

"40 YILDIR SİYASETÇİYİM BÖYLE TERBİYESİZLİK GÖRMEDİM"

Kılıçdaroğlu’nun Başbakan hakkında sözlerini eleştiren Başbakan Yardımcısı Arınç, "Başbakan’a bu kadar hakaret ediyorsun genelge yayımlamış; ‘bundan sonra CHP ne ‘sayın’, ne ‘başbakan’ demeyecekmiş. Onun ağzına yakışan, çirkin ifadeyi söyleyecekmiş. 5 yıl meclis başkanlığı yaptım, 40 yıldır siyasetin içendeyim böyle terbiyesizlik görmedim. Böyle ahlak dışı görmedim, böyle çirkin siyasetçi görmedim. Bu kanunsuz dinlemelerle bir takım konuşmalar yayınlanıyor. Karar vermiş, ‘bu konuşmalar doğrudur’ diyor. Bu konuşmalardan dolayı, henüz soruşturma yok, henüz bir iddianame tanzim edilmemiş. Henüz dava açılmamış, sen neyle karar verdin ki Başbakan hakkında çirkin kelimeyi söylüyorsun." diye eleştirdi.

"SENİN YANINDAKİ ADAMA BEN ŞURADAN, ‘IRZ DÜŞMANI’ DİYE BAĞIRSAM HOŞUNA GİDER Mİ?"

TBMM’de bugün 950 civarında dokunulmazlık tezkeresi olduğunu anlatan Arınç, "Savcı iddianameyi hazırlamış TBMM Başkanlığı’na göndermiş, ‘dokunulmazlığını kaldırın, ben bunlar hakkında soruşturma yapacağım’ diyor. Bunların 97’si CHP’li vekillere ait. Bunların 7 tanesi Kılıçdaroğlu’na ait. Savcının hazırladığı fezlekeden bahsediyorum. Bir kısmı hileli iflas, bir kısmı resmi evrakta sahtecilik bir kısmı başka şey. Sen konuşurken, imkanım olsaydı sana şunu söylemek isterdim, ‘Başbakanımız hakkında ismi geçen hiçbir iddianame yok, dava açılmadı. Bunların kanunsuz dinlemelerin montaj olduğuna dair raporlar var. Sen nasıl böyle bir durumda karar vermiş gibi konuşursun.’ Konuşursan benim edebim müsaade etmez. Yanında bir adamın var üstelik senin vekilin. Sen mecliste, grup başkanı hakkında fezleke var. Cinsel tacizden dolayı. Senin yanındaki adama ben şuradan, ‘ırz düşmanı’ diye bağırsam hoşuna gider mi sen Başbakana aynı şeyi yapıyorsun. Başbakan hakkında iddianame bile yok. Vekilin hakkında 8 sayfa fezleke var, okudum yüzüm kızardı, senin yüzün kızarmıyorsa yuh olsun sana? Senin 7 tane fezleke var. Her türlü suçlamaları karşına geçip de ‘Şen şusun’ desem hoşuna gider mi? Kendinin hoşuna gider mi? Milyonların sevgilisini, halkın kahramanına bu kadar edepsizce suçluyorsun. Her şeyi gördük bunu görmemiştik. Allah bize bunu da gösterdi. Türünün son örneği. Hakaretle bir yere varamazsın." şeklinde yüklendi.

AK Parti'nin tüm suçlamalara rağmen büyük mitingler yaptığını anlatan Arınç, şöyle devam etti: "Son Balıkesir, bugüne kadar üç misli, Denizli dört mislini yapıyor. Kırklareli, bugüne kadar yaptıklarının sekiz mislini yapıyorlar. Bunun bir sebebi yok mu? Halk sana inanmıyor, senin ne kadar yalancı ve çarkçı olduğunu biliyor ayağının üstünde 40 defa nasıl çark ettiğini bu millet biliyor. Sana inanmıyor, ona inanıyor. Türkiye hukuk devletiyse her türlü iddia araştırılır ama sen hem hakim ve savcı gibi hem suçlayıp, hem karar veremezsin. Aklını başına al, ana muhalefet başkanı çıkar, ‘iktidara gelirsem şunu yapacağım’ diye konuşur. Allah akıl fikir versin sana."

"AK PARTİ’NİN CUMHURBAŞKANI ADAYI BİRİNCİ TURDA SEÇİLECEK"

Seçimlerde başarılı olacaklarını iddia eden Arınç, "Biz güçlü partiyiz, mahalli seçimlerin lideri olacağız. Beş ay sonra Cumhurbaşkanlığı seçimini yapacağız. AK Parti’nin göstereceği aday birinci turda cumhurbaşkanı olacak Allah’ın izniyle. Biz Büyükerşen’e değil İnegöl halkına, ahlaklı insanlara güveniyoruz, gücümüz buradan geliyor." dedi.

"AHMET NECDET SEZER GİBİ BİRİSİ CUMHURBAŞKANI OLSUN’ DİYORLAR"

Bülent Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu güne kadar bizi topla tüfekle susturamadılar, kapatma davası açtılar kapatamadılar. Hileler, tuzaklar kurdular, başaramadılar. Şimdi yalan ve iftiralarla bizleri yıkacaklarını zannediyorlar. Temiz, samimi, dindar, hangi cemaate mensup olursa olsun tüm arkadaşlarımız bizimle. Allah bizi onlardan, onları bizden ayırmasın. İhanet eden yanlış yapan, tuzak kuran, tökezletmeye çalışanların, hukuka karşı eylem yapanların da hesabını bir bir soracak. ‘Allah’ diyen ayakta kalacak, sahtekarlık yapan yere gidecek. Hükümet oylanıyor bu seçimlerde. ‘Hükümet zayıflasın dertleri bu, cumhurbaşkanı seçemesinler Ahmet Necdet Sezer gibi birisi cumhurbaşkanı olsun’ diyorlar hesapları bu. Hesapları bozacağız inşallah.”

YAŞLI PARTİLİ PLATFORMDAN GÜÇLÜKLE İNDİRİLDİ

Bu arada açılıştan kısa bir süre önce Bülent Arınç’ın konuşma yapacağı platforma çıkan yaşlı bir partili, müzik eşliğinde oynamaya başladı. Arınç’ın tören alanına yaklaşması üzerine partili görevliler yaşlı vatandaşı platformdan indirmek istedi. Yaşlı partili, platformdan inmemekte ısrar edince devreye giren polisler, yaşlı partiliyi güçlükle aşağıya indirdi.
CİHAN

Yorumlar