Arınç: Allah bizi yanlışlarımızdan dolayı affetsin

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Bursa İl Teşkilatı’nın bayramlaşma törenine katıldı. Arınç, “Allah bizi yanlışlarımızdan dolayı affetsin, onları da ıslah etsin.” dedi. Arınç, yaptığı konuşmada, seçimde kaybettikleri...

Google Haberlere Abone ol
Arınç: Allah bizi yanlışlarımızdan dolayı affetsin

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Bursa İl Teşkilatı’nın bayramlaşma törenine katıldı. Arınç, “Allah bizi yanlışlarımızdan dolayı affetsin, onları da ıslah etsin.” dedi.

Arınç, yaptığı konuşmada, seçimde kaybettikleri yerler de olduğuna dikkat çekerek, "Elbette bu bir yarıştır, kaybedebiliriz. Onun sebeplerini de biliyoruz. Ama inanın karşımızda, geçmişte AK Parti için çalıştığını söyleyen veya bizim de şahsen öyle bildiğimiz belli gruplar bazı yerlerde CHP'ye, bazı yerlerde MHP'ye, bazı yerlerde inanmayacaksınız ama gerçektir. AK Parti kazanmasın diye BDP'ye oy kullandılar. İkisini anlarım, ikisinin de bir sebebi varsa dinlerim ama her gün bombalanan, her gün tehdit edilen, her gün 'buradan kaçıp gideceksiniz' diye hakaret edilen insanların kendisinin celladına oy vermesini bir türlü anlayamam. Bu da ülkede yaşandı. Hepsi bilinir. Kimlerin bu sandıklara oyları verdiğini çözebilecek bir birikimimiz var." şeklinde konuştu.

Bu kişilerin, AK Parti düşmanlığıyla, Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığıyla yola çıktıklarını ancak kazanamadıklarını ifade eden Arınç, sözlerine şöyle devam etti: "Kaybettiler. Hem bu tarafta hem öbür tarafta. Mesele oy meselesi değil. Sen hangi taraftasın onun meselesi. Bugüne kadar 'biz siyasetin içinde değiliz, biz sadece hizmet ederiz, biz Allah rızasını gözetiriz' derken bugün gencecik kızlarından, beli bükülmüş ihtiyarlarına kadar kapı kapı dolaşıp Erdoğan düşmanlığı yapmak ve 'AK Parti kazanmasın da ne olursa olsun' diye gece gündüz mesai yapmak da neyin nesi. Herkesin bir imtihanı var. Biz de ne imtihanlardan geçiyoruz. Onlar da bir imtihanın içinde oldular. Allah bizi de yanlışlarımızdan dolayı affetsin, onları da ıslah etsin. Onların da yanlışlarını düzeltme imkanı versin."

CİHAN

Yorumlar