Arınç: Abdullah Gül İçin Gönlümden Geçen Meclis Başkanlığı'dır

Abdullah Gül'ün adaylığıyla ilgili konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 'Gül için gönlümden geçen Meclis Başkanlığıdır. Türkiye de kazanır, Meclis de kazanır' dedi.

Google Haberlere Abone ol
Arınç: Abdullah Gül İçin Gönlümden Geçen Meclis Başkanlığı'dır

Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün siyasete dönüp dönmeyeceği hakkında bir soruya ''Hayırlı olur, isabetli olur'' yorumunda bulunmasının peşinden Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan da Gül'ün adaylığıyla ilgili mühim izahatlar geldi. Arınç, 'Abdullah Gül için gönlümden geçen Meclis Başkanlığıdır.' dedi.

ABDULLAH GÜL'ÜN ADAYLIĞI

Arınç, NTV'de gündeme ait izahatlarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Abdullah Gül'ün mühtemel adaylığı ile ilgili, 'İsabetli olur, güzel olur' sözlerini değerlendiren Arınç, 'Abdullah Gül ile dava arkadaşıyız fazla aşırı muvaffakiyetli bir siyasetçidir. Cumhurbaşkanlığında fazla aşırı muvaffakiyetli bir performans sergiledi. Görevi kocaman bir şerefle arkadaşına devretti ve İstanbul'a gitti. Şu esas kadar adaylık söz konusu değildi. Cumhurbaşkanımızın sözleri bir ümittir, ışıktır. Kendileri bu konu için bir görüşme yaparlar siyasete devam etmek isterlerse biz neşe duyarız. Cumhurbaşkanlığı, başbakanlık yapmış olması 6 bin adaydan bir tanesi benzeri karşılanmamalıdır. Gönülden istek ediliyorsa şık olanı kendisinin bizzat çağırma edilmesidir. Henüz o noktada olmadığımızı düşünüyorum.' dedi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar