Ardahanlı veliler de sınav heyecanı yaşadı

Ardahan Irmak Koleji, ilde bir ilke imza atarak, velileri 'çocuk terbiyesinde anne babaya düşen görevler' konusunda sınavdan geçirdi.

Google Haberlere Abone ol
Ardahanlı veliler de sınav heyecanı yaşadı

Ardahan Irmak Koleji, ilde bir ilke imza atarak, velileri 'çocuk terbiyesinde anne babaya düşen görevler' konusunda sınavdan geçirdi.

Eğitim-öğretime yeni başlayan Özel Irmak Koleji, ürettiği projeler ve eğitime verdiği katkılarla adından çok söz ettireceğe benziyor. Öğrencilere verdiği üst düzey eğitimin yanında velileri de ihmal etmeyen okul idarecileri, 'Okulumla Okuyorum' projesi kapsamında velileri sınava tabi tuttu.

Velilere dağıtılan kitaptan sınav olan veliler aynı zamanda tatli bir heyecan yaşadı. Öğrenci velilerinden Ali Şimşek, bu yarışma sürecinin; çocuklarla ilgili unutulan ya da önemsenmeyen bir çok güzel davranışı hatırlattığını ifade etti. Şimşek, "Kitabı okuyarak anne-babalığımızı gözden geçirme fırsatı yakaladık. Tıkandığımız bazı alanlarda alternatif çözüm yolları keşfettik. Diğer velilerle farklı ortamlarda kitap üzerine konuşarak değerlendirme imkanı bulduk." dedi.

Sınıflar da tekli olarak oturan velilere kitapçıklar dağıtılırken bir çoğunun heyecanlandığının gözlendiği sınavda önceki sınavların hatıraları konuşuldu. Değerlendirme sonrasında doğru ve yanlışlarını kontrol eden veliler ardından kokteyle katılarak sohbet etme imkanı buldu.

Özel Irmak Koleji Müdürü Murat Çolak, sınavla ilgili şunları söyledi: "Kasım ayı başında çocuk eğitimiyle ilgili ‘Çocuk Terbiyesinde Doğru Bilinen Yanlışlar Kitabını’ alarak tüm velilerimize dağıttık. Yaklaşık bir aylık süreçte kitabı okuyan velilerimizi ay sonunda sınav yaparak bir nevi değerlendirmesini yaptık.’’ dedi. 'Okulumla Okuyorum’ projesinin gelecek dönem hatta gelecek yıllarda da devam edeceğini aktaran Çolak, “Amacımız; velilerimizin çocuklarıyla iletişimlerine katkıda bulunabilmektir.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar