'Ardahan'ın temel para getirisi canlı hayvan olmalıdır'

Ardahan'da düzenlenen 'Ardahan'ın Dünü ve Bugünü' ile ilgili çalıştayda konuşan işadamı Kutluhan Akçay, Ardahan'ın temel para girdisinin canlı hayvan olması gerektiğini dile getirdi.Akçay, Büyük Ardahan Oteli konferans salonunda düzenlenen...

Google Haberlere Abone ol
'Ardahan'ın temel para getirisi canlı hayvan olmalıdır'

Ardahan'da düzenlenen 'Ardahan'ın Dünü ve Bugünü' ile ilgili çalıştayda konuşan işadamı Kutluhan Akçay, Ardahan'ın temel para girdisinin canlı hayvan olması gerektiğini dile getirdi.

Akçay, Büyük Ardahan Oteli konferans salonunda düzenlenen çalıştayda öncelikle Ardahan'ın il olmasında emeği geçenlerin adını okudu ve onlara teşekkürlerini sundu.

Konuşmasında sık sık Ardahan'ın unutulduğundan, sahip çıkılmadığından dert yanan Akçay, Ardahan'ın artık Kars ve Erzurum'un gölgesinde kaderine terk edilmemesi gerektiğine vurgu yaptı.

"Ardahan'da büyük holdingler ve şirketler yok. Hepimiz para piyasasına kurban olup, yok olup gideceğiz. Bir atılım yapacağımız zaman bu atılımları yapacak bürokratik zeminimiz yok" diyen Akçay sözlerini şöyle sürdürdü: "Ardahan'ı Orta Asya coğrafyasına bağlayacak sınır kapımız açılacak. İki tane sınır kapısı olan şehre akıllı yatırımlar yapmamız gerekir. Ticaretin merkez üssünün Ardahan olması gerekir. Neden biz bir araya gelip ortak bir şey yapmayalım ki. Öncelikle mevcut ürünlerimizin ne olduğu, piyasaya nasıl tanıtmamız gerektiğini iyi tespit etmemiz gerekir. Ardahan'ın temel para getirisi canlı hayvan olmalıdır. Canlı hayvan borsasını siyasilere bastıralım ve Ardahan'a taşıyalım. Tarım üzerine bilmediğimiz birçok şey var. Bilinçli bir çalışma yok. Vatandaşımız tarlasına arpa yerine buğday ekiyor. Karadeniz bunu gerçekleştirdi. Ülkemizde birçok soğuk iklimde bilinçli çalışmalarla tarımda yol kat edilmedi mi? Ardahan'da da olacak biz yapacağız olacak." CİHAN

Yorumlar