Ardahan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 93’üncü yıldönümü etkinlikleri

Ardahan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 93’üncü yıldönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Ardahan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 93’üncü yıldönümü etkinlikleri

Ardahan’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 93’üncü yıldönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi. Kurtuluş günü olan 23 Şubat öncesi Ardahan’ı Güzelleştirme ve Tanıtma Derneği tarafından 'kurtuluş resepsiyonu' ve İl Müftülüğü tarafından 'Kur’an ziyafeti' programları tertiplendi.

23 Şubat 1921 yılında düşman işgalinden kurtulan Ardahan’ın, işgalden kurtuluşunun 93’ncü yıldönümü olması dolayısıyla il genelinde çeşitli etkinlikler düzenlendi. 23 Şubat Pazar günü yapılacak olan Kurtuluş programı öncesi 21 Şubat’ta, Ardahan’ı Güzelleştirme ve Tanıtma Derneği tarafından resepsiyon verildi. Resepsiyona Vali Seyfettin Azizoğlu, Vali Yardımcısı Deniz Pişkin, Belediye Başkanı Faruk Köksoy yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

"ARDAHAN, GIPTAYLA BAKILAN GÜZEL BİR ŞEHİR OLACAK"

Resepsiyonda bir konuşma yapan Vali Seyfettin Azizoğlu, "Ardahan, herkesin gıptayla baktığı çok güzel bir şehir olacak." dedi. Vali Azizoğlu, “Sözlerime bir slogan ile başlamak istiyorum, 'Ardahan’a havaalanı yapılmalıdır.' Bu sloganın Ardahan’ın bu hayali gerçekleşinceye kadar her ortamda, her zaman ve herkes tarafından ifade edilmesini temenni ediyorum. Bugün artık Sahara, Ilgar ve Mozeret tünellerini konuşmuyoruz. Çünkü onlar yapılmaya başlandı. Artık bundan sonra Ardahan Havaalanı'nı konuşacağız. Havaalanı yapılacak ve Ardahan Asya’nın Avrupa’ya açılan en büyük kapısı olarak Türkiyemiz de mümtaz bir yer almış olacaktır. Bu önemli kapının ve hudut şehrinin bu gün bekçiliğini yapan siz kahraman Ardahanlıların o günlere çok yakın zamanda kavuşacağınıza eminim. Göreceksiniz Ardahan, herkesin gıptayla baktığı çok güzel bir şehir olacak.” diye konuştu.

    Konuşmaların ardından program sinevizyon gösterimi, halk oyunları gösterisi ve konser ile sona erdi. CİHAN

Yorumlar