Ardahan'daki Alabalık Deresi mikrop saçıyor

Gürcübey'den başlayıp Ardahan Köprüsü'nü takiben Kura Nehri'ne kadar uzanan Alabalık Deresi mikroplara boyun eğdi. Aynı zamanda şehirde kanal görevi de gören dere, bugünlerde aşırı kirlenme ve pis kokularla gündemde. Havaların ısınmasıyla...

Google Haberlere Abone ol
Ardahan'daki Alabalık Deresi mikrop saçıyor

Gürcübey'den başlayıp Ardahan Köprüsü'nü takiben Kura Nehri'ne kadar uzanan Alabalık Deresi mikroplara boyun eğdi. Aynı zamanda şehirde kanal görevi de gören dere, bugünlerde aşırı kirlenme ve pis kokularla gündemde. Havaların ısınmasıyla sineklerin taarruza geçtiği bahar aylarında mahalleli tehdit altında.

Son günlerde oldukça artan koku sebebiyle rahatsız olan vatandaşlar yetkililerden yardım istiyor. Kirli suyun evlerine ulaşmaması için çaba sarf ettiklerini belirten vatandaşlar ileriki dönemlerde daha büyük problemlerle karşılaşmamak için bir an önce yetkililerin müdahale etmeleri gerektiğini belirtti. Su üzerinde oluşan katmanın çok yoğun bir koku yaydığını ve bir çok böcek ve sinek çeşidinin bu nedenle bölgeye geldiğini belirten vatandaşlar, "Biz bu bölgede yaşayan insanlarız. Biz her gün bu derenin üzerinden geçiyoruz. Çocuklarımız bu derede oyun oynuyor, balık tutuyor. Biz burada yaşamak zorundayız. Bizim yaşayacak başka evimiz ve mahallemiz yok. Yıllardır ses çıkarmıyoruz ama artık sinekler ve koku yüzünden hastalıklar kapımızda. Dayanamıyoruz." dedi.

Kaptanpaşa Mahallesi Muhtarı Efrail Yıldız ise çok dertli. Yıldız, "Ardahan'ı ikiye bölen bu deremiz şehrin içinden geçerek 6-7 kilometre gidiyor. Dere gittiği yerlere de mikrop götürüyor. Dere içerisinde ne yok ki. Ben bu mahallede doğdum büyüdüm. Şu anda bu mikrop saçan derede balık tuttum. Evim de derenin tam dibinde. Kanalizasyondan tut da hayvan ölüsüne,gübreye kadar her türlü çöp bulunmaktadır. Çocuğumda bu mahallede büyüyecek. Ancak bu dere artık beni çok tedirgin etmeye başladı. Dere resmen mikrop saçmaya başladı. Lütfen yetkililere sesleniyorum; insanlarımız hastalanmadan, sağlıklı bir nesil için bu dereyi temizleyelim. Dünya'da en güzel yatırım insana yapılan yatırımdır. Ben şehrimi ve yarınımın büyükleri çocuklarımızı seviyorum. Onların geleceği için lütfen dereye sahip çıkalım ve mikrop yuvası olmaktan kurtaralım. Alabalık deresinde Alabalık kalmadı." şeklinde konuştu.

CİHAN

Yorumlar