Ardahan’da Kutsal Emanetler sergisi açıldı

Ardahan Eğitimciler Derneği Ardahan’da bir ilke imza atarak 'Kutsal Emanetler Sergisi' açtı.

Google Haberlere Abone ol
Ardahan’da Kutsal Emanetler sergisi açıldı

Ardahan Eğitimciler Derneği Ardahan’da bir ilke imza atarak 'Kutsal Emanetler Sergisi' açtı. Ardahan Anıt Parkın hemen yanında öğlen saatlerinde açılan sergiye ilgi çok büyük oldu.

Ardahan Eğitimciler Derneği Başkanı Ufuk Bay, Topkapı Sarayı’nda sergilenen emanetleri yakından görme imkanları olmadığını fakat, fotoğraflarını, gravür şeklinde sergilediklerini belirtip şunları söyledi: ’’Hep hülyalarımızı süsleyen, televizyonlarda gördüğümüzde nefeslerimizi kesen, Topkapı Sarayı’nda sergilenen emanetleri yakından görememiş olsak da onların fotoğraflarını, gravür şeklinde sergiledik. Şu an da sergimize ilgi çok büyük. Her yaştan insanlar sergiyi gezmeden geçmiyor. Biz çok büyük bir milletiz. Arap yarımadasının fethiyle birlikte İstanbul’a getirilen emanetlere öyle saygı, öyle hürmet göstermişiz ki; bugün bile emanetler orjinalliğini hiç kaybetmemiş. Padişahlarımız bu emanetler için 24 saat Kur'an okutmuştur. Hafızlar dörder saat aralıklarla Kur'an okuyarak emanetlere hürmet göstermiştir. Biz de o mübarek atalarımızın torunları olarak emanetleri bütün vatandaşlarımıza tanıtmak istiyoruz. Kutsal Emanetlere baktıkça; Kainatın Efendisini daha canlı anımsıyorum. O günlere götürüyorlar beni sanki. Asr-ı Saadeti daha güçlü anımsıyor ve hafızama kazıyorum. Sergimiz bir hafta daha açık kalacaktır.”

Ardahan Eğitimciler Derneği’nin açtığı sergiye vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi. Sergiye ailesiyle birlikte gelen Murat Atmaca, ”Gerçekten çok duygulandım. Müthiş bir sergi olmuş. Artık her daim gelip mutlaka daha sık ziyaret edeceğim. İstanbul’a sene de bir defa gidiyorum. O gidişlerimizde de eş,dost, akraba derken vakit bulamıyoruz Kutsal Emanetleri gezmeye. Ama Ardahan'da bire bir orjinalleri gravür şeklinde tasarlanmış ve çok güzel olmuş. Bu sergiyi açanlara çok teşekkür ederim.” dedi. CİHAN

Yorumlar