Ardahan'da Berkin Elvan için oturma eylemi yapıldı

14 yaşında ekmek almak için evden çıktıktan sonra, Gezi olaylarında polisin attığı biber gazı kapsülünün isabet etmesiyle yaralanıp 269 gün sonra hayata veda eden Berkin Elvan'ı Ardahan halkı unutmadı.

Google Haberlere Abone ol
Ardahan'da Berkin Elvan için oturma eylemi yapıldı

14 yaşında ekmek almak için evden çıktıktan sonra, Gezi olaylarında polisin attığı biber gazı kapsülünün isabet etmesiyle yaralanıp 269 gün sonra hayata veda eden Berkin Elvan'ı Ardahan halkı unutmadı. Ardahan Anıt Park önünde toplanan kalabalık oturma eylemi yaptı. Ekmek ise törenin simgesi haline geldi. Eyleme katılanların sayısı gittikçe artması dikkat çekti. Oturma eylemine Cumhuriyet Halk Partisi Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt de katıldı.

CHP'den Ardahan Belediye başkanı adayı Mete Özdemir, CHP İl Başkanı İlimdar Senem ve CHP kadın kollarından katılımlarla kalabalık giderek artış gösterdi. Grup adına konuşmayı Milletvekili Ensar Öğüt yaptı. Öğüt, ''Gezi hareketi demokrasinin hayatta kalması, yaşaması için çok önemli. Bugün bir şehidimizi daha verdik. Bu şehit olan insan herkesin evladıdır. Türkiye’deki her ev Berkin Elvan için ağlıyor. Üzülüyor. Bu bir simge oldu. Bu çocuğun tek kabahati evine ekmek almaya gitmesiydi. Eve ekmek almaya giderken ne olduğu belli olamayan ve ne için insanların üzerine neden atıldığı belli olmayan bir gaz bombası ile yaşamını yitirdi. Ve diktatörün talimatıyla insanları yaralayan, sakat bırakan, kör olan kardeşlerimizin acısını paylaşıyoruz. Berkin Elvan da başına aldığı bir cisim sonucunda hayatını kaybetti. Biz bu vakayı Ardahan halkı olarak anıyoruz. Ve rahmet diliyoruz. Onun anısını her zaman her yerde yaşatacağız. Biz bu acıyı paylaşmak için toplandık. Bu ekmek bir simgedir. Bu ekmek için çalışan, evine ekmek götürmek için çalışan herkese saygı duyuyoruz. Buna inanan gençlerimize de teşekkür ederim.'' şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından bir süre daha oturma eylemini devam ettiren kalabalık, olaysız bir şekilde dağıldı. CİHAN

Yorumlar