Ardahan Üniversitesi'nde 'Tebriz Geceleri' adlı program düzenlendi

Ardahan Üniversitesi (ARÜ), uluslararası çaptaki sosyal ve kültürel etkinliklerini son sürat sürdürüyor.

Google Haberlere Abone ol
Ardahan Üniversitesi'nde 'Tebriz Geceleri' adlı program düzenlendi

Ardahan Üniversitesi (ARÜ), uluslararası çaptaki sosyal ve kültürel etkinliklerini son sürat sürdürüyor. Kültürlerarası kaynaşmayı sağlamak amacıyla ARÜ tarafından 'Tebriz Geceleri' adlı bir program düzenlendi.

    Türk ve İranlı sanatçıların teşrif ettiği programın ilk bölümü ARÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Konferans Salonu’nda yapıldı. Programın açış konuşması yapan Rektör Prof. Dr. Korkmaz, Ardahan Üniversitesi’nin organize ettiği programa katılan ve emek veren herkese teşekkür etti. Prof. Dr. Korkmaz’ın konuşmasının ardından İran’ın köklü şehirlerinden biri olan 'Tebriz' ile ilgili bir tanıtım videosu gösterildi. Video gösteriminden sonra söz alan ARÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ghadir Golkarian (Kadir Güldiken) Tebriz’in tarihi hakkında genel bilgiler verdi.

Konuşmaların tamamlanması ile kürsüyü 'Könül Mahlası' ile şiirler yazan Fatime Abdi devraldı. Abdi, yazdığı şiirleri okudu. Programın devamında Javad Majdi kendi şiirlerini okudu. Programa yine Tebriz’den katılan Cinas Ağası Nasir Paygozarda kendi şiirlerini seslendirdi. Daha sonra sahneyi İranlı Âşık Ali Hudadad Madudlu aldı. Fatime Abdi ile kısa bir atışma yapan Madudlu, âşık atışması yapmak üzere Âşık Faruk Erdoğan’ı sahneye davet etti. Erdoğan ile Madudlu’nun atışmaları ile katılımcılar keyifli dakikalar yaşadı.

    Programda ARÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürkan Doğan tarafından Javad Majdi’ye, ARÜ İİBF Dekanı Prof. Dr. Hakkı Büyükbaş Fatime Abdi’ye, Doç. Dr. Erdoğan Altınkaynak Nasir Paygozar’a, Yrd. Doç. Dr. Mitat Durmuş Âşık Ali Hudadad Madudlu’ya ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Sıddık Alagöz Âşık Faruk Erdoğan’a birer teşekkür belgesi takdim etti.

    Ardahan İl Halk Eğitim Merkezi’nde yapılan programa Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu’nun da katıldı. Halk Eğitim Merkezi tarafından hazırlanan Kafkas Halk Oyunları ekibinin gösterisi ile başladı. Programa katılan şairler kendi eserlerini okudu. Âşık Ali Hudadad Madudlu ve Aşkı Faruk Erdoğan’ın atışmalarının ardından, İl Kültür ve Turizm Müdürü Sıddık Alagöz kendi yazdığı şiiri okudu.

Programın kapanış konuşması Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu tarafından yapıldı. Aşık ve şairlere teşekkür eden Vali Azizoğlu, “Uzak düşmüş yakınlar, Ardahan’da tekrar kardeşliklerini ve bütünlüklerini gösterdiler. Aynı sözler ve havayla, hem söz hem de sazlarını konuşturdular. Burada bir olduğumuzu, tek olduğumuzu, aynı dünyanın ve kültür coğrafyasının insanı olduğumuzu bu küçük salonda bir kez daha göstermiş olduk.” diye konuştu.
    
    Toplu hatıra fotoğrafının çekilmesi ile program sona erdi. CİHAN

Yorumlar