Ardahan Soma için tek yürek oldu

Ardahan'da bir araya gelen yüzlerce kişi, Soma'da maden faciasında hayatını kaybeden işçiler için protesto yürüyüşü yaptı. Soma'da hayatını kaybedenlerin anısına ise pankart ve dövizler hazırlayan kalabalık yürüyüş ve sloganlar eşliğinde...

Google Haberlere Abone ol
Ardahan Soma için tek yürek oldu

Ardahan'da bir araya gelen yüzlerce kişi, Soma'da maden faciasında hayatını kaybeden işçiler için protesto yürüyüşü yaptı. Soma'da hayatını kaybedenlerin anısına ise pankart ve dövizler hazırlayan kalabalık yürüyüş ve sloganlar eşliğinde Ardahan Anıt Parka basın açıklaması ve oturma eylemi yapmak üzere harekete geçti.

Ardahan’da sivil toplum örgütleri, sendika ve parti teşkilatlarında aralarında bulunduğu onlarca kişi, Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasını protesto etmek için Dursun Akçam Kültür Evi’nde bir araya geldi. 'Özelleştirme ve taşeronlaştırmaya son, kader değil iş cinayeti' pankartı açan grup, ardından Anıt Parka doğru yürüyüşe geçti.

Burada bütün STK partiler adına yapılan basın açıklamasında, maden faciasında işçilerin hayatını kaybetmesinden hükümetin sorumlu olduğu belirtildi.

Özelleştirme ve taşeronlaştırma politikalarını hayata geçirenlerin ölümlerden sorumlu olduğuna dikkat çekilen açıklamada, "Yıllarca kamu eli yönetimin yapıldığı bu sahalar özel sektöre devredildikten sonra iş kazalarında patlamalar yaşanmıştır. 2002 yılından 2011 yılına kadar kömür madenlerindeki iş cinayetlerinde artış göstermesinin nedeni özelleştirme ve taşeronlaşmanın sonucudur. Katliamın faili, kuralsız çalıştırma nedeniyle maden de çalışan sayısını bile tespit edemeyenlerdir. Katliamın faili, çalışan işçi sayısını ancak işletmede her türlü önlem alınmıştır diye açıklama yapan zihniyettir. Katliamın faali, 15 yaşındaki çocuğun ölüm haberi geldiğinde mevzuata aykırı durum olmadığını açıklayan çalışma bakanıdır. Katliamın faili, iş sağlığı ve güvenliği denetim yetkisini bağımsız emek ve meslek örgütlerine vermeyen hükümettir." denildi.

Yapılan basın açıklamasının ardından grup kısa bir süre oturma eylemi yaptı. Grubun taşıdığı dövizlerle birlikte '15 yaşındaki Kemal'in madende ne işi var? Soma'nın hesabını soracağız, Madende ölüm kader değil, güzel ölüm istemiyoruz." yazılı dövizler açıldı. 'Soma’nın hesabı sorulacak' şeklinde sloganlar atan grup daha sonra dağıldı. CİHAN

Yorumlar