Araştırmacılar İdeal Penis Uzunluğunu Saptadı

Londra King's College ve Maudsley NHS Foundation Trust'un araştırmacılarına göre ortalama penis uzunluğu normalde 9,16 cm., ereksiyonlu halde ise 13,12 cm. olmalı.

Google Haberlere Abone ol
Araştırmacılar İdeal Penis Uzunluğunu Saptadı

Yıllardır tarıtışılan penis boyu meselesine araştırmacılar son yeri koydu. Londra King's College ve Maudsley NHS Foundation Trust'un araştırmacıları ortalama penis uzunluğunu normalde 9,16 cm., ereksiyonlu halde ise 13,12 cm. şekilde saptadı.

15 BİN 521 ERKEKTE ÖLÇÜM YAPILDI

Avusturya'da yayınlanan 'Der Standart' gazetesinin haberine göre, uzmanlar normal penis uzunluğunu belirlemek için 19 ayrıcalıklı araştırmayla 15 bin 521 beyde ölçüm yaptı. Haberde, inceleme için 17 ıslak üzeri ve ayrıcalıklı ırklardaki beylerde ölçümler yapıldığı yer aldı.

İLK BÜYÜK ARAŞTIRMA

Şimdiye dek bu kadar çapta bir inceleme yapılmadığına dikkati çekilen haberde, penis kalınlıklarının da ölçüldüğü yer aldı. Araştırmada ortalama penis kalınlığı normal vaziyette 9,31 cm. ve ereksiyonlu halde 11,66 cm. şekilde saptandı. Uzmanlar, kalınlıkla uzunluk içinde aşırı az bir bağlantı olduğunu saptadı.

17 ÜLKE İNSANINDA ARAŞTIRILDI

Dünyanın on yedi ülkesinden erkeklerle yapılan incelemede misal büyüklük ölçümleri tıpkı milletten 52 ile 3 bin 300 bay içinde yapıldı. Fransızlar'ın 10,74 ve İskoçyalılar'ın 10,2 cm. ile en kocaman penise sahip oldukları belirlendi. 111 Alman erkekle yapılan incelemede normal vaziyette 8,60 santimetre ortalama uzunluk saptandı. Ereksiyonlu vaziyetteki uzunluk ölçümleri ise sırf dört ülkede saptanabildiği için bir kıyaslama istatistiği çıkarılamadı.

TAKINTIYA SEBEP OLABİLİYOR

Araştırmacılar, aşırı sayıda erkeğin penislerinin uzunluğu meselesi için kaygı ettiklerini belirtirken, bu endişenin 'Dismorfofobi' denilen kendi vücudunu diğer çeşitli algılama problemine dahi yakalanabildiklerini vurguladılar. Haberde, sonuçların, küçük penisli olduklarını sanan bayların dahi standart hatta ortalama standartların üstünde olduklarını gösterdiğine dikkati çekildi. Araştırma sonuçlarının kondomların daha standart ebatlara daha müsait duruma getirilmesi çalışmalarına destekçi olabileceği vurgulandı.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar