Aras: Manisalıların yüzde 99’u genel sağlık sigortalı

Manisa Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdür Vekili Nesrin Aras, Manisalıların yüzde 99’unun genel sağlık sigortalı olduğunu bildirdi.    SGK İl Müdür Vekili olarak yeni göreve başlaşan Nesrin Aras, İl Müdürlüğü’nde...

Google Haberlere Abone ol
Aras: Manisalıların yüzde 99’u genel sağlık sigortalı

Manisa Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdür Vekili Nesrin Aras, Manisalıların yüzde 99’unun genel sağlık sigortalı olduğunu bildirdi.

    SGK İl Müdür Vekili olarak yeni göreve başlaşan Nesrin Aras, İl Müdürlüğü’nde basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Müdür Vekili Aras, SGK’nın bir çocuk doğmadan önce, vatandaş doğmadan önce hizmet vermeye başlayıp, öldükten sonra da hak sahiplerine hizmet vermeye devam eden devasa bir kurum olduğunu söyledi. SGK’nın 3 kurumun birleşmesiyle 2008’deki yeni yapılanma sonrası kapsama alanının daha da genişlediğini dile getiren Aras, “2008 sonrası artık kurumun, vatandaşın, devletin, devlet memurlarının, sokaktaki vatandaşların ve bütün çalışanların hatta çalışmayanların sağlık yardımlarını, diğer bakımlarını üstlenin bir kurum olduk. Bizde bu çerçevede kurum olarak daha kaliteli, insan odaklı, sürdürebilir bir hizmet vermek amacımız.” dedi.

    Önümüzdeki hafta düzenleyecekleri SGK haftası kapsamında mali sıkıntıdan dolayı bu sene çok etkinliklerinin olmadığını aktaran Aras, “Kurum, huzurevi ve esnaf ziyaretlerimiz olacak. Personele yönelik faaliyetlerimiz olacak.” diye konuştu.

    

    Manisa’da sigortasız çok fazla vatandaşın olmadığını aktaran Aras, “İstatistiklere göre çok büyük bir kısmını sigorta kapsamına aldık. Manisalıların yüzde 99’unun genel sağlık sigortası bulunuyor.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar