Araplar, Medical Park Samsun Hastanesi’ni ziyaret etti

Tarihi yerleri gezmek, görmek, bilgi edinmek için 19-24 Nisan tarihleri arasında Samsun'a gelen Suudi Arabistanlı heyet, Medical Park Samsun Hastanesi'ni ziyaret etti.

Google Haberlere Abone ol
Araplar, Medical Park Samsun Hastanesi’ni ziyaret etti

Tarihi yerleri gezmek, görmek, bilgi edinmek için 19-24 Nisan tarihleri arasında Samsun'a gelen Suudi Arabistanlı heyet, Medical Park Samsun Hastanesi'ni ziyaret etti. Genel Müdür Hikmet Çavuş, misafirlere kurumu tanıtarak sağlık turizmi ve sağlık kenti Samsun hakkında bilgi verdi.

Türkiye’de son yıllarda sağlık turizminde önemli gelişmelerin yaşandığını söyleyen Çavuş, “Özellikle Libya’dan tedavi amaçlı gelen hastalarımız bunun en önemli göstergesidir. Medical Park Samsun Hastanesi’ne çeşitli ülkelerden gelen yabancı hastalarımızın sayısı gün geçtikçe artıyor. Hastane olarak Avrupa, Güney Afrika, Türki Cumhuriyetler, Libya, Kuzey ırak, Suriye, Sovyetler Birliği, Gürcistan ve Azerbaycan’dan gelen hastalarımıza sağlık hizmeti vermiş bulunmaktayız. Hastalara kaliteli sağlık hizmeti verilmesi ve hastaların memnun kalması bizleri de oldukça memnun etmekte.” diye konuştu.

Onkoloji tedavisi dahil onlarca branşta hastalara aynı bina içerisinde tedavi imkanı verdiklerini kaydeden Genel Müdür Hikmet Çavuş, “Yurt dışından gelen vatandaşlarımız hastanemize başvurduklarında muayene hizmetlerinden ameliyat hizmetlerine, yataklı servis hizmetlerinden ileri görüntüleme, koroner anjiyografi ve yoğun bakım hizmetlerine dek, özellikle hastanemize o ülkelerde tedavi edilemeyen komplike hastalara ki bunlar onkolojik vakalar, kalp damar vakaları, ortopedik cerrahi, beyin cerrahisi, nöroşirolojik, pediatrik kemik iliği vakaları ve diğer cerrahi vakaların tüm hizmet süreçlerini, aynı bina içinde ve gerek sosyal güvencelerini kullanarak gerekse yurt dışı sigortalarından yararlanarak anlaşma kapsamında sağlık hizmeti vermekteyiz.” dedi.

Hastane hakkında yapılan bilgilendirme toplantısının ardından heyet, bölümleri tek tek gezerek donanım, tedavi hizmetleri, hakkında bilgilendirildi. Heyet içerisinde bulunan yabancı gazeteciler, Samsun’un çok güzel bir kent olduğunu ve gösterilen misafirperverlikten mutlu olduklarını vurguladı. CİHAN

Yorumlar