Arapça yarışması şampiyonları yurda döndü

Türkiye’nin ilk kez katıldığı Arapça münazara yarışmasında dünya birincisi olan imam hatip lisesi öğrencileri yurda döndü.

Google Haberlere Abone ol
Arapça yarışması şampiyonları yurda döndü

Türkiye’nin ilk kez katıldığı Arapça münazara yarışmasında dünya birincisi olan imam hatip lisesi öğrencileri yurda döndü. Yarışma boyunca diğer ülkelerin Türkiye’nin kazanması için destek olduğunu aktaran öğrenciler, madalyayı yurda getirmekten dolayı gururlu olduklarını söyledi.

Katar’da her yıl Katar Foundation bünyesinde düzenlenen ‘Liseler Arası Arapça Münazara Yarışmaları’na bu yıl ilk defa katılan Türkiye, 22 ülke arasından dünya birincisi oldu. Madalyaları ve plaketleriyle Türkiye’ye dönen Uluslararası Fatih Sultan Mehmet İmam Hatip Lisesi öğrencileri, mehtaran takımıyla karşılandı. Lise arkadaşları tarafından omuzlara alınan ve çiçeklerle verilen gençlere ilgi büyük oldu.

Arapça Öğretmeni Lokman Yılmaz, yarışmanın 22 ülke arasında yapıldığını aktardı. Yarışmanın ikinci kez düzenlendiğini, Türkiye'nin ise ilk defa katıldığını belirten Yılmaz, “İlk turda Katar’a malübiyetimiz oldu. Daha sonraki tüm yarışmalarda kazandık. Finali oynadık ve kazandık. Bir arkadaşımız en iyi konuşmacı ödülünü de aldı. Arap dünyası Türkiye’de böyle bir Arapçanın varlığından haberdar değillerdi, onlar da haberdar oldu. Öncelikle çok mutluyuz. Çok çalıştık, işimizin zor olduğunun farkındaydık. İyi hazırlandık. Grup olarak ekip çalışması halinde hazırlandık. Allah’ın izniyle başardık.” dedi.

Ussame Dahha, yarışmaya gitmeden önce görevlerinin çok zor olduğunu söyledi. Ona göre çalışma yaptıklarını aktaran Dahha, “İlk defa Türkiye katıldığı için nasıl bir şey isteniyor tam olarak bilmiyorduk. Oraya gidince hazırlıklarımızı yaptık, her maçtan bir ders alarak finale kadar çıktık. Bu 2 aylık bir çalışmanın sonucudur.” diye konuştu.

Senegalli Mustafa İncay, duygularını kelimelerle ifade etmesinin çok güç olduğunu kaydetti. Türkiye’ye bu zaferi getirmekten çok mutlu olduğunu anlatan İncay, “Çok duygulandık. 18 Arap ülkesi içerisinden kazandığımıza göre başarılı görebiliyoruz kendimiz. Hocamıza teşekkür ediyoruz. Arasıra kızıyor ama haklıydı. Çalışmamıza çok destek oldu.” ifadesini kullandı.
CİHAN

Yorumlar