Arafat'a yolculuk başladı

Kutsal topraklarda bulunan 2 milyonu aşkın hacı adayı, Arafat'a çıkmaya başladı. Yola çıkan hacı adayları, telbiyelerle menzillerine ulaşmaya çalışıyor

Google Haberlere Abone ol
Arafat'a yolculuk başladı
Hac farizasını yerine getirmek için kutsal topraklarda bulunan yaklaşık 2 milyon hacı adayının Arafat'a çıkışı, sabah namazının ardından başladı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, hacı adaylarını Arafat'a otobüslerle taşıdı. Diğer ülkelerden gelen milyonlarca hacı adayı ise çeşitli araçlar kullanarak ya da yürüyerek Arafat'a ulaştı.

Diğer yandan Arafat'ta hacı adaylarının gece konaklamaları için çadırlar kuruldu, ihtiyaçları için önlem alındı. Müzdelife ve Mina'daki hazırlıklar da tamamlandı.

Hacı adayları, arife günü öğle ve ikindi namazlarını birleştirerek (cem-i takdim) kılacak. Daha sonra Müzdelife'ye hareket edecek olan adaylar, burada ise akşamı, yatsı namazıyla birleştirerek (cem-i tehir) kılacak. Adaylar, hac görevinin vaciplerinden Müzdelife vakfesini yaptıktan sonra Mina'ya hareket edecek.

Arafat vakfesi için Mekke'den yola çıkan hacı adaylarından bazıları, Hz. Muhammed'in yaptığı gibi 21 kilometrelik yolu yürümeyi seçti.

Yaşlısı genci yürümeyi tercih eden bu hacı adayları "Lebbeyk Allahümme lebeyk" telbiyeleriyle yola devam etti.

Yorumlar