Arabuluculara en çok 'işçi alacağı' ve 'nafaka' için başvuruldu

Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığı, arabuluculuk uygulamalarına ilişkin istatistiki verileri paylaştı. Arabulucuya yapılan başvurularda, 21’inde taraflar arasında anlaşma sağlanırken 3’ünde ise anlaşma sağlanamadı. Arabuluculuk...

Google Haberlere Abone ol
Arabuluculara en çok 'işçi alacağı' ve 'nafaka' için başvuruldu

Adalet Bakanlığı Arabuluculuk Daire Başkanlığı, arabuluculuk uygulamalarına ilişkin istatistiki verileri paylaştı. Arabulucuya yapılan başvurularda, 21’inde taraflar arasında anlaşma sağlanırken 3’ünde ise anlaşma sağlanamadı.

Arabuluculuk için İstanbul’dan 7 başvuru yapılırken, Bursa ve Konya’dan 3, Ankara, İzmir ve Kocaeli’nden 2, Eskişehir, Manisa, Gaziantep, Denizli ve Kayseri’den ise 1 adet başvuru yapıldı. Taraf sayısına göre arabuluculuğa ise iki taraflı 19, üç taraflı 2, beş, altı ve dokuz taraflı 1 başvuru yapıldı.

Konuya göre, arabuluculuk uygulamalarında ise 8 adet işçi alacağı, 5 adet nafaka miktarı, 4 adet iş kazası, 2 adet kat karşılığı inşaat sözleşmesi ve adet alacak, miras taksim sözleşmesi, mal rejiminin tasfiyesi, maddi tazminat ve taşınmaz taksimi için başvuru yapıldı.

CİHAN

Yorumlar