Arabasında uyarı yeleği bulundurmayan sürücülere ceza geliyor

Almanya'da yeni trafik kanunu kapsamında otoyolda kaza veya arıza sonucu yolda kalındığında sürücülerin giydiği “uyarı yeleği” konusunda yeni yönetmelik yayınlandı. Buna göre, arabasında uyarı yeleği bulunmayanlardan 15 Euro para cezası...

Google Haberlere Abone ol
Arabasında uyarı yeleği bulundurmayan sürücülere ceza geliyor

Almanya'da yeni trafik kanunu kapsamında otoyolda kaza veya arıza sonucu yolda kalındığında sürücülerin giydiği “uyarı yeleği” konusunda yeni yönetmelik yayınlandı. Buna göre, arabasında uyarı yeleği bulunmayanlardan 15 Euro para cezası alınacak.

Almanya’da 1 Temmuz’dan itibaren geçerli olacak yeni trafik ceza kanunu kapsamında uyarı yelekleri bulunmayan sürücüler de cezaya çarptırılacak.

Saarbrücker Zeitung adlı yerel gazetenin haberine göre, Federal Ulaştırma Bakanlığı konuyla ilgili bir yönetmelik hazırladı ve cezanın miktarını da belirledi.

Yeni kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren arabasında uyarı yeleği bulunmayan sürücülerden 15 Euro para cezası alınacak. Eyaletler Meclisi konuya ilişkin bir kanunu 2013 yılında karara bağlamıştı.

Söz konusu para cezası Avrupa Birliği ülkeleri içinde bir hayli düşük. Portekiz’de aynı kanun için ceza miktarı 60 ile 600 Euro arasında değişirken, İspanya’da 90 Euro civarında bulunuyor, İtalya’da ise uyarı yeleği bulundurmayan sürücülerden 90 Euro para cezası kesiliyor. CİHAN

Yorumlar