Arabalı vapurdaki otomobil denize düştü: 1 ölü, 3 yaralı

Sirkeci-Harem seferini yapan arabalı vapurda bulunan bir otomobil, geminin kapağının açık unutulması sonucu denize düştü.

Google Haberlere Abone ol
Arabalı vapurdaki otomobil denize düştü: 1 ölü, 3 yaralı

Sirkeci-Harem seferini yapan arabalı vapurda bulunan bir otomobil, geminin kapağının açık unutulması sonucu denize düştü. Aracın içinde bulunan 3 kişi yaralı olarak kurtulurken, 3 yaşındaki Ece Su Yılmaz hayatını kaybetti. Yaralıların kurtarılması cep telefonu kamerasına yansıdı.

Olay, Sirkeci’deki arabalı vapur iskelesinde saat 15.40 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 3 kadın ile 5 yaşında bir kız çocuğunun bulunduğu 34 AS 6488 plakalı otomobil, Sirkeci’den Harem’e giden arabalı vapura son araç olarak bindi. Kapak üzerinde kalan araç, vapurun hareket etmesiyle geriye kayarak vapurun kapak kısmında asılı kaldı. Bunun üzerine otomobilin arka koltuğunda oturan iki kadın kapıları açarak denize atladı. Kısa süre asılı kalan araç daha sonra vapurun biraz daha ilerlemesiyle denize düştü. Aracın denize düştüğünü gören görevliler durumu deniz polisine bildirdi.

Kısa sürede olay yerine ulaşan deniz polisi, denize gömülen araçta bulunan Şaziye Güleren ile 5 yaşındaki Ece Su Yılmaz’ı denizden yaralı olarak kurtardı. Yaralıların sudan çıkarılması cep telefonu kamerası tarafından saniye saniye görüntülendi. İki yaralı Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılırken diğer yaralılar Ebru Güleren ile Mine Dalkılıç ise Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Denize gömülen araçtan yaralı olarak çıkarılan 5 yaşındaki Ece Su Yılmaz hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Sürücü Şaziye Güleren’in ise durumunun ağır olduğu öğrenildi. Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.


CİHAN

Yorumlar