Arabaları kaza yaptı, borç ödemek için emekli olduktan sonra madene girdi

Soma'da 284 kişinin öldüğü maden ocağında hala çıkartılamayan 18 işçiden 58 yaşındaki Ali Kilit'in, 15 bin TL'ye yeni aldığı arabanın kaza yapması sonucu borç ödemek için emekli olduktan sonra tekrar madende çalıştığı öğrenildi....

Google Haberlere Abone ol
Arabaları kaza yaptı, borç ödemek için emekli olduktan sonra madene girdi

Soma'da 284 kişinin öldüğü maden ocağında hala çıkartılamayan 18 işçiden 58 yaşındaki Ali Kilit'in, 15 bin TL'ye yeni aldığı arabanın kaza yapması sonucu borç ödemek için emekli olduktan sonra tekrar madende çalıştığı öğrenildi.

    Babası ile aynı madende çalışan 27 yaşındaki Muhammet Kilit, babasından haber alabilmek için maden önünde beklemeye devam ediyor. Babasının kurtulması için dua eden Kilit, büyük bir acı yaşıyor. Madende çalışma şartlarının zorluğuna dikkat çeken Kilit, "İşten atılmam önemli değil, içerdekiler benim kardeşim. Ama daha güzel çalışma sistemleri olsun. Sadece havalandırma değil, üretim için işçiyi ezmeye gerek yok. Biz insanız yani köle değiliz. Bir işi yarım bıraktığımız zaman fırça yiyoruz. Yevmiye kesiyorlar. Şirket de haklı da biz de bir insanız yani." dedi.

    Madende çalışmaktan başka alternatifi olmadığını, mesleği bulunmadığını belirten Kilit, "Babama yük olmamak için okumadım. Bile bile madene devam edeceğiz artık. Babam madenden emekli olduktan sonra çalışmaya başladı." şeklinde konuştu.

    ARABA KAZA YAPTI, TEKRAR MADENE GİRDİ

    Ali Kilit'in ağabeyi ise kardeşinin emekli olduktan sona yine çalışmaya başladığını kaydederek şunları söyledi: "İhtiyacı vardı. Araba almıştı, çocukları arabayı çarptı. Araba çöpe gitti, 15 bin TL vermişti arabaya. Allah bilir biz ölmemiş diye bekliyoruz ama bilemeyiz. Kırkağaç'a gittim baktım, AFAD'a bildirdim. Şuan bir haber yok." CİHAN

Yorumlar