Ara sokaklarda ateş yakan eylemcilere polis müdahale etti

Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde polis müdahalesinden sonra ara sokaklara kaçan eylemciler polisle çatıştı. Eylemcilere gaz ve tazyikli suyla müdahale eden Çevik Kuvvet ekipleri İstiklal’e girişlere izin vermiyor. Gezi Parkı eyleminin yıl dönümünde...

Google Haberlere Abone ol
Ara sokaklarda ateş yakan eylemcilere polis müdahale etti

Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde polis müdahalesinden sonra ara sokaklara kaçan eylemciler polisle çatıştı. Eylemcilere gaz ve tazyikli suyla müdahale eden Çevik Kuvvet ekipleri İstiklal’e girişlere izin vermiyor.

Gezi Parkı eyleminin yıl dönümünde polis ve göstericilerin çatışması devam ediyor. İstiklal Caddesi’nde başlayan müdahaleler Galatasaray Meydanı, Galata Kulesi ve Şişhane civarındaki ara sokaklarda sürüyor. Ara sokaklara dağılan bazı gösterici gurupları, çöp bidonlarını ve tahtaları ateşe vererek yol kapattı. Guruplara müdahale eden Çevik Kuvvet ekipleri göstericilerin İstiklal Caddesi ve Taksim Meydanı’na girmelerine izin vermiyor.

Polisin kovaladığı göstericileri görüntüleyen basın mensuplarına da gaz sıkarak caddeden çıkarmak isteyen Çevik Kuvvet ekipleri, bazı basın mensuplarını darp etti.

Öte yandan, Şişhane Tünel’den Taksim Meydanı’na kadar her yüz metrede bir polis kontrol noktası var. Sadece basın kartı olan gazeteciler ve görevliler dışında kimsenin geçişine izin verilmiyor.

CİHAN

Yorumlar