Apartman tabanında çıkan su alt katta oturan aileyi perişan etti

Başkentte, apartmanın tabanında çıkan kaynak suyu, 8 ay önce binaya taşınan bir aileyi perişan etti.

Google Haberlere Abone ol
Apartman tabanında çıkan su alt katta oturan aileyi perişan etti

Başkentte, apartmanın tabanında çıkan kaynak suyu, 8 ay önce binaya taşınan bir aileyi perişan etti.

Ankara’nın Etimesgut ilçesi Piyade Mahallesi Atilla Eşer Caddesi 65 numarada bulunan bir apartmanın tabanından kaynak suyu çıktı. 6 ay önce çıkan su alt katta oturan Karakoç ailesini mağdur etti. 8 ay önce kredi ile aldıkları evlerine taşınmalarının ardından evin muhtelif yerlerinden çıkan kaynak suyunu önceleri su şebekesinden kaynaklanan bir su sızıntısı sanmaları, sonrasında da kaynak suyu olduğunun belirlenmesi ve başvurdukları hiçbir yetkili makamdan olumlu cevap alamamaları aileyi kara kara düşündürüyor. Evinde kaynak suyu çıkan Neslihan Karakoç, evi Nisan ayında emlakçıdan aldıklarını, Nisan ayından beri sadece bir ay eşyalarını düzüp oturduğunu söyledi. Sonrasında evinde ıslaklık çıkmaya başladığını, nereden geliyor diye kurcalarken baktıklarında her yerin ıslandığını gördüklerini ifade etti.

Neslihan Karakoç, evinden çıkan su ile ilgili olarak şunları anlattı: “Belediyeye, ASKİ’ye gittik. Borularda bir tıkanıklık mı var dedik. ASKİ geldi bir kazı yaptı yolda, sonra 'bizim işimiz değil' dediler. 'Şebekelerde bir sorun yok' dediler. Suyu analize aldılar, tahlil sonucu çıktı. Tahlilimizde de kaynak suyu çıkıyor. Burada müteahhit, bile bile evi dikmiş. 6 yıllık bina ama her yeri çatlak. Bu suyun içinde oturuyorum ben. Perişanım. Yetkili yerler duysun, mağdurum. Otursam oturamıyorum, satsam satamıyorum. Krediyle aldık. Eşimin bir maaşı var. Bir yerden gelirim yok benim. Çocuğum okula gidiyor. İnanın psikolojimiz bozuldu bugün.”

Bu olayı Etimesgut Belediyesi'ne bildirmek için gittiğini anlatan Neslihan Karakoç, “Belediyeye başvurduğumuzda 'dilekçe yazın bırakın' dediler. Dilekçe yazıp bırakıyorum. Evraklarım da var. Onlar geldi baktı. 'Almayaydın kızım, bura alınır mı? Kendini diri diri mezara gömmüşsün' diyorlar. Böyle rezalet olmaz. Direk belediye başkanının yanına çıktım. O da aynı şeyi söyledi. Yardımcısı geldi baktı. Biz bir şey yapamayız diyorlar. 'Satıyorsan sat, oturuyorsan otur' diyorlar. 'Almayaydın biz ne yapalım' diyorlar. Yapı denetimi çağırdık, müteahhiti çağırdık. Yapı denetim ufak tefek yapmaya çalıştı. Tam suyu kurutamadılar, drenaj falan koydular. O da bir çare değil. Bir tarafı yapıyorlar bu taraftan çıkıyor. Düzenli bir şey yok.” şeklinde konuştu.

Apartmanın haberi olmadan usta tutarak bütün boruları açtırdıklarını ifade eden Karakoç, dünden beri kova kova su çektiğini belirtti. Bu evde oturulacak bir durumun olmadığını, yetkilerden kendine bir ev verilmesini isteyen Karakoç, şöyle devam etti. “Başbakan'ın, Belediye Başkanı'nın hangisinin hanımı gelir bu rezalet içinde oturur? Artık ailemizde sorunumuz çoğaldı. Yatıp kalkıp su konuşuyoruz, başka bir şey yapamıyoruz. Elimizden bir şey gelmiyor. Kredi mi ödeyelim, karnımızı doyuralım... Çocuğumla bile ilgilenemiyorum.” CİHAN

Yorumlar