Anzak Koyu'ndaki Şafak Ayini için hazırlıklar tamamlandı

Çanakkale'de iki gün sonra Gelibolu Yarımadası'nda bulunan Anzak Koyu'nda yapılacak şafak ayini için hazırlıklar tamamlandı.

Google Haberlere Abone ol
Anzak Koyu'ndaki Şafak Ayini için hazırlıklar tamamlandı

Çanakkale'de iki gün sonra Gelibolu Yarımadası'nda bulunan Anzak Koyu'nda yapılacak şafak ayini için hazırlıklar tamamlandı. Yeni Zelanda Genel Valisi Sir Jerry Mateparae de koya gelerek inceleme yaptı. Mateparae'nin incelemesi basına kapatıldı.

Çanakkale Kara Savaşları’nın 99. yıldönümü törenleri, 24-25 Nisan 2014 tarihlerinde Gelibolu Yarımadası’nda yapılacak. Törenlerin ikinci günü saat 05.30’da Anzaklar, Şafak Ayini ile atalarını anacak. Arıburnu önündeki koyda düzenlenecek ayin için hazırlıklar tamamlandı. Anzaklar için tribünler kuruldu ve konuşmacılar için platform koyuldu. Avustralya ve Yeni Zelandalılar, bir saat boyunca savaşlarda hayatını kaybeden askerleri için dua edecek. Çok sayıda Anzak, şimdiden bölgeye gelerek mezarlıkları ziyaret edip tören alanını gezdi. Bölgede ziyaretlerini sürdüren Anzak torunlarından biri, burada savaşan askerlerinin hikayelerini dinleyerek büyüdüklerini, buraya İngilizler tarafından getirildiklerini ama Türkiye'yi de tanıma şansı bulduklarını söyledi. CİHAN

Yorumlar