Antmen: Okullarda ve dershanelerde korku imparatorluğu oluşturulmaya çalışılıyor

Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, hükümetin, özel okullarda ve dershanelerde müfettişler aracılığıyla korku imparatorluğu oluşturmaya çalıştığını belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Antmen: Okullarda ve dershanelerde korku imparatorluğu oluşturulmaya çalışılıyor

Mersin Barosu Başkanı Alpay Antmen, hükümetin, özel okullarda ve dershanelerde müfettişler aracılığıyla korku imparatorluğu oluşturmaya çalıştığını belirtti. Devlet okullarında ise okul müdürleri ile öğrencilerin ve velilerin sorgulanarak, siyasi düşünce ve tavırları öğrenilmeye çalışıldığını ifade eden Antmen, çocukların ise muhbirliğe zorlandığını kaydetti.

Mersin Borosu tarafından 'Hukuka Saygı Yürüyüşü' gerçekleştirildi. Adliye önünde toplanan avukatlar, "Berkin İçin Adalet İçin Ayaktayız" pankartı açarak, Cumhuriyet alanına kadar yürüdü. Burada bir açıklama yapan Baro Başkanı Alpay Antmen, kolluk kuvvetlerinin gereksiz ve orantısız şiddet kullanmasının son kurbanının Berkin Elvan olduğunu kaydetti. Daha sonra Burakcan’ın ve biber gazı nedeni ile bir polisin hayatını kaybettiğini ifade eden Antmen, Mersin Barosu olarak kimsenin ölmesini, yaşam hakkının elinden alınmasını istemediklerini kaydetti. 'Bizler ve onlar olarak' ayrıştırılmayı hak etmediklerini ve istemediklerini anlatan Antmen, "Yıllardır aramızdaki hoşgörü ortamının ortadan kaldırılmasını istemiyoruz." dedi.

Ülkede Anayasa ve kanunlarla güvence altına alınmış tüm hak ve özgürlüklerin ortadan kaldırılarak, benmerkezci ve antidemokratik bir siyasi iktidar yapılanması oluşturulduğunu söyleyen Antmen, şöyle devam etti: "Demokrasi ve özgürlükler mücadelesinin vazgeçilmez ilkelerinden olan bağımsız yargı, adil yargılanma ve savunma hakkı, baskıcı saldırılarla yok edilmektedir. Özellikle 17 Aralık'ta ortaya çıkan yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının sonunda, siyasi iktidar suçluları kayırmak gibi algıya neden olacak şekilde adil yargıya müdahale etmiş; emniyet, yargı ve halkın tüm kesimleri üzerinde baskısını artırmıştır. Demokrasinin olmazsa olmazı olan güçler ayrılığı ilkesi yok sayılmış, tüm güç ve yetkiler yürütmede toplanmıştır."

Avukatlık yasasının verdiği yetki ile geçmişte üzerlerine düşen yükümlükleri yerine getirdikleri gibi, dik duruşlarını bundan sonra da sürdüreceklerini anlatan Antmen, internet sansürü, HSYK’nın ve Teftiş Kurulu’nun Adalet Bakanlığı’na bağlanmasının ise bardağı taşıran son damla olduğunu söyledi. Antmen, şöyle devam etti:

"Tüm bu hukuksuzluklar yetmezmiş gibi Mersin'de özel okullarda ve dershanelerde ilköğretim müfettişleri ile devlet okullarında ise okul müdürleri ile öğrencilerin ve velilerin sorgulanarak siyasi düşünce ve tavırları öğrenilmeye, bir korku imparatorluğu oluşturulmaya çalışılmaktadır. Çocuklarımız muhbirliğe zorlanmaktadır. Özellikle siyasi iktidarın ayrıştırıcı, kışkırtıcı, ötekileştirici söylemlerinden derhal vazgeçmesini, yargı, emniyet ve halkın tüm kesimleri üzerinde uygulanan antidemokratik ve hukuk dışı uygulamalardan vazgeçmesini, çocuk katillerinin bir an önce adalete teslim edilmesini, camiye, okula, adliyeye siyaset bulaştırılmamasını talep ediyoruz. Çağrımız demokrasi çağrısıdır, çağrımız hukukun üstünlüğü çağrısıdır."



CİHAN

Yorumlar