Antika pazarındaki esnaflar, ilgisizlikten yakınıyor

Geçmişin sadeliğini günümüzde yaşamak ve yaşatmak amacıyla Türkiye’nin her yerinden getirilen antika eşyalar, Ankara Antika Pazarı'nda sevenleri ile buluşurken, antika satan esnaflar, Ankara halkının ilgisinin azlığından yakınıyor.   &nbsp

Google Haberlere Abone ol
Antika pazarındaki esnaflar, ilgisizlikten yakınıyor

Geçmişin sadeliğini günümüzde yaşamak ve yaşatmak amacıyla Türkiye’nin her yerinden getirilen antika eşyalar, Ankara Antika Pazarı'nda sevenleri ile buluşurken, antika satan esnaflar, Ankara halkının ilgisinin azlığından yakınıyor.

    Her ayın ilk pazar gününde Ayrancı'da bulunan semt pazarında kurulan Antika Pazarı'nda Türkiye’nin her yerinden getirilen antika eşyalar antika sevenleriyle buluşuyor. Ancak antika eşyaları Ankara halkı ile buluşturan esnaflar, bu kadar zahmete rağmen, Ankara halkının antika eşyalara olan ilgisinin azlığından yakınıyor. Bursa ilinden getirdiği antika eşyaları satmak amacıyla Ankara’ya gelen esnaf İsmail Ateş, Her ayın ilk pazar gününde burada antika pazarı yaptıklarını, sergilenen antika eşyaların, 5’den 200 yıla kadar Osmanlı ürünleri, el sanatları, cam eşya, bakır eşya ürünlerinin burada alınıp satıldığını söyledi. Ankara halkının antika eşyalara ilgisinin bazen yoğun olduğunu, bazen de normal olduğunu ifade etti. Şuandaki piyasanın durgun olduğundan talebin az olduğunu belirtti. Antika eşyaların fiyatlarıyla ilgili olarak bilgi veren Ateş, “5 liradan başlayıp 5 milyar’a kadar 10 milyar’a kadar ürün var yani. Daha fazlası da olabilir.” dedi. Ateş, rakamların yüksek olmasından dolayı ilginin biraz az olduğunu kaydetti.

    Kastamonu’dan geldiğini ifade eden antika sever Mehmet Sarıoğlu, bir düğün merasimi için Ankara’ya geldiğini, antika pazarının olduğunu bildiği için bugün buraya geldiğini söyledi. Antika pazarına severek gezdiğini, hoşuna giden ve parça olursa aldığını ifade etti. Sarıoğlu, fiyatlar uygun olursa herkesin bir şeyler almaya çalıştığını söyledi. Bu işin zengin işi olduğunu, meraklısının parasına bakmadığını, gerçek meraklısı olunca üçüne beşine bakmadan, alındığını belirtti. Gerçek Osmanlı, Selçuklu parçaları olursa kendisinin de aldığını ifade eden Sarıoğlu, eskiyi sevdiğini o yüzden dolaştığını ifade etti.

    30 yıldır Ankara’da yaşayan başka bir antika sever olan Arif Sayar ise burayı hep bir sebze pazarı olarak bildiğini, ama ilk defa burayı böyle gördüğünü söyledi. Gerçekten çok beğendiğini, ama fiyatların çok pahalı olduğunu ifade etti. Bir araba fiyatına bir antika olmasına şaşırdığını belirten antika sever Sayar, “Çok güzel şeyler var. Herkesin gelmesini tavsiye ederim.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar