Antidemokratik uygulamalarla Türkiye 2 ay içinde otoriter rejime dönüştü

Demokratik Sol Parti(DSP) Antalya Büyükşehir belediye başkanı adayı avukat Mücahit Gündoğdu, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrası antidemokratik uygulamalarla Türkiye'nin otoriter bir rejime dönüştüğünü söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Antidemokratik uygulamalarla Türkiye 2 ay içinde otoriter rejime dönüştü

Demokratik Sol Parti(DSP) Antalya Büyükşehir belediye başkanı adayı avukat Mücahit Gündoğdu, 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrası antidemokratik uygulamalarla Türkiye'nin otoriter bir rejime dönüştüğünü söyledi.
Mücahit Gündoğdu, 30 Mart mahalli seçimler kapsamında DSP Manavgat İlçe Başkanlığı'nda İlçe Başkanı Ahmet Çakmak ve belediye başkanı adayı Barış Bani ile birlikte basın açıklaması yaptı.
17 Aralık'ın tarihinin Türkiye'nin otoriter bir rejime gitmede milat olduğunu belirten Gündoğdu, ülkede 2 ay içinde yapılan antidemokratik uygulamalarla 'dünyada yalnızlaşan ve sözüne itibar edilmeyen' ülke konumuna düşülmesinin üzüntü verici olduğunu kaydetti.
Antidemokratik uygulamalara karşı AB'nin hükümete bir günde 2 defa uyarı mektubu göndermesinin 'ibretlik bir durum' olduğunu anlatan Gündoğdu, HSKY'nın Adalet Bakanlığı'ına bağlanmasının yürütmenin yargıyı her yönüyle kuşattığının göstergesi olduğunu ifade etti.
İki ay içinde Türkiye'nin hukuk alanında üçüncü dünya ülkesi konumuna düşmesinin millete derin üzüntüsü içinde olduklarının altını çizen Gündoğdu, sözlerini şöyle sürdürdü:"Maalesef ülkemizde kuvvetler ayrılığı ilkesi ihlal edilerek yargı yürütmenin emrine sokuldu. HSYK Adalet Bakanlığı'nın memurluğu konumuna düştü. Hukukun olmadığı bir ülkede insanlar geleceğe güvenle bakamaz. Beni esas üzen Ankara Hukuk Fakültesi'nden sınıf arkadaşım olan eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç gibi hukuk adamlarının ülkede bunca hukuksuzluğun yaşandığı bir dönemde seslerini çıkarmaması. Hukuk hepimize lazım. Dünyanın hiç bir ülkesinde insanlara suç isnat edilerek suçlu aranmaz. Maalesef ülkemiz bunu yaşıyor. Hükümetin antidemokratik uygulamalarında sürekli söylediği 'paralel yapı' söylemleri kabak tadı verdi. Adama sormazlar mı, bakan çocuklarının evinde ayakkabı kutularında çıkan paraları da 'paralel yapı' mı koydu diye. Bu söylemlerin hepsi 17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sonrası çıkan tabloyu örtmeye yönelik. Bu masallara milletin karnı tok. "
DSP olarak her zaman ilkeli siyaset yapmada tavırlarının net olduğunu belirten Gündoğdu, merhum onursal genel başkanları Bülent Ecevit'in dürüstlük, ilkeli siyaset ve inançlara saygılı siyaset yapma anlayışının her zaman kendilerine rehber edindiklerini kaydetti.
Türkiye otoriter bir rejime doğru giderken Bülent Ecevit'in basiretli devlet adamı duruşuyla değer ve kıymetinin bir kez daha anlaşıldığını belirten Gündoğdu, bu milletin gönül erlerinin her daim Karaoğlan'a ülkenin milli meselelerinde dik duruş sergilemesi ve mazlumlara ve mağdurlara sahip çıkmasıyla hep rahmet ve minnetle anılacağını söyledi.
'BİR OYDAN BİR ŞEY ÇIKMAZ DEMEYELİM'
DSP İlçe Başkanı Ahmet Çakmak'ta yaptığı açıklamada, 30 Mart mahalli seçimlerinin genel seçimlerinin kaderini belirleyeceği için tarihi öneme sahip olduğunu kaydetti.
Ülkece kritik süreçten geçildiğini belirten Çakmak, 2 aydan elden çıkan demokratik kazanımlarında yine geri kazanılması için 'bir oydan ne çıkar demeyerek, sandığa giderek oyumuzu kullanarak vatandaşlık görevimizi' yerine getirelim. " dedi.
Belediye başkanı adayı Barış Bani'de 30 Mart'ta seçilmesi halinde Manavgat'a yapacağı yatırımlarla ilgili bilgilendirme yaptı.
CİHAN

Yorumlar