Antibiyotik yazmayan doktoru darp etti

Küçükçekmece'de bir kişi, hasta olan eşine istediği antibiyotik ilacı yazmadığı için doktoru darp etti. Hasta eşi tarafından yumruklanan doktoru, hemşirelerin yardım istemesiyle çevredeki esnaf kurtardı. Olay anı güvenlik kameraları tarafından...

Google Haberlere Abone ol
Antibiyotik yazmayan doktoru darp etti

Küçükçekmece'de bir kişi, hasta olan eşine istediği antibiyotik ilacı yazmadığı için doktoru darp etti. Hasta eşi tarafından yumruklanan doktoru, hemşirelerin yardım istemesiyle çevredeki esnaf kurtardı. Olay anı güvenlik kameraları tarafından da kaydedildi.

Sağlık çalışanlarına yönelik darp ve şiddet olayları devam ediyor. Küçükçekmece’de bir Aile Sağlığı Merkezi’nde görev yapan Doktor Reha A., hasta yakının şiddetine maruz kaldı. Doktor Reha A., 3 Temmuz günü boğaz ağrısı şikayetiyle aile sağlığı merkezine gelen ve kendi hastası olmayan bir kişiyi mağdur olmaması için muayene etti. Hasta, muayenenin ardından antibiyotik türü ilaç yazıp yazmadığını sorması üzerine Doktor Reha A. antibiyotik ilaca gerek olmadığını verdiği ilaçların tedavi için yeterli olacağını söyledi. Muayeneden bir gün sonra aynı hasta, eşi ve küçük çocuğuyla birlikte sabah erken saatte tekrar aile sağlığı merkezine gelerek Doktor Reha A.’nın odasına girdi. Eşine antibiyotik ilaç yazmadığı için sinirlenen hastanın eşi, doktoru darp etmeye başladı. Olay anı kameralar tarafından da kaydedildi.

Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde; Muayeneye gelen aile doktorun odasında bulunduğu sırada hastanın eşi, küçük çocuğunu eşini ardından da görevli hemşireyi itekleyerek odadan çıkarıyor. Kapıyı kapatan kişi burada doktoru darp etmeye başlıyor. Ardından hemşire tekrar odaya giriyor ve doktorun darp edildiğini görünce koşarak yardım çağırıyor. Bu sırada doktor Reha A. hasta yakınından kurtulmak için dışarı çıkmaya çalışıyor. Doktorun boğazından sıkan ve yumruk atarak darp eden kişi, diğer görevlileri de tehdit ederek tekrar doktora yöneliyor. Bir müddet daha doktoru darp etmeye devam eden hasta yakını, sağlık merkezinin yanında bulunan bir marketin çalışanları ve tarafından sakinleştirilerek dışarı çıkarılıyor.

Yaşananlardan sonra meslek hayatında 21 yılı doldurduğunu anlatan doktor Reha A., sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti hep duyduklarını ama ilk kez kendi başına geldiğini söyledi. Doktor Reha A. maruz kaldığı olayı ise şöyle anlattı: “Boğaz ağrısı şikayetiyle gelen hasta bayan ne ilaçlar yazdığımı sordu. Bende tedavi için gerekli olan ilaçları yazdığını söyledim. Antibiyotik var mı diye sordu? Antibiyotiğin gerekmediğini, her zaman yazılamayacağını, gerekmedikçe insan sağlığına zararlı olabileceğini ifade ettim. Israrla antibiyotik yazmamı istedi. Ertesi gün muayene ettiğim bayan eşiyle birlikte geldi. Hastanın eşi, muayene sırasında odama girip ‘Seninle görülecek hesabımız var’ diyerek beni tehdit etti. Tam olarak ne olduğunu anlayamadım. Ne istiyorsunuz, kimsiniz dedim. Antibiyotik yazmadığım için üzerime saldırdı.”

Bugüne kadar birçok sağlık çalışanın bu tarz olaya maruz kaldığını hatırlatan doktor Reha A., “Bu olay bize de bir gün gelecekti. Ürkerek bu işi yapıyorduk, o gün geldi. Darpla kurtulduğuma sevineyim mi üzüleyim bilemedim. Eskiden önce zarar verme felsefesi ile çalışırdım şimdi ise önce zarar görme diyerek hareket edeceğim.” şeklinde konuştu.

Doktor Reha A. kendisini darp eden hasta yakını hakkında emniyete giderek şikayetçi oldu. Polis, darp olayıyla ilgili olarak soruşturma başlattı. CİHAN

Yorumlar