Antalya'da yazdan kalma günler yaşanıyor

Antalya'da iki gündür etkili olan yağışlı havanın ardından güneş yüzünü gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Antalya'da yazdan kalma günler yaşanıyor

Antalya'da iki gündür etkili olan yağışlı havanın ardından güneş yüzünü gösterdi. Antalya ve sahildeki ilçelerinde yazdan kalma günler yaşanıyor.

İki gündür Manavgat Side'de kapalı ve yağışlı havanın ardından güneşin yüzünü göstermesinin ardından turistler Noel tatil için geldikleri konaklama tesisi dışına çıkarak güneşli havanın keyfini çıkardı. Bazı turistler, Side antik kent ve deniz kenarında kışlık elbiselerini çıkartarak, tişörtle dolaşmayı tercih etti. Antalya Meteoroloji Bölge Müdürlüğü Bölgesel Tahmin Merkezi verilerine göre Side'de hava sıcaklığı 18 dereceye ulaştı. Güneşli havanın 10 Ocak tarihine kadar etkili olacağı belirtildi.

Titreyengöl-Sorgun Turizm Yatırımcıları Birliği (TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, doğuda soğuk hava yolları kardan buzdan kapatırken turizm şehri Manavgat Titreyengöl'de yazdan kalma güneşli havanın hakim olduğunu söyledi. Kışın Antalya'da güneşli gün sayısının fazla olması ve mesafe yakınlığının başta Almanlar olmak üzere Avrupalı emekli turistler için cazip bir destinasyon olduğunu belirten Aydoğan, bölgede 10 gündür varlığını sürdüren Noel tatiline bağlı turizm hareketliliğinin yavaş yavaş azalmaya başladığını kaydetti. Aydoğan, "Antalya'da yazdan kalma günler yaşıyoruz. Avrupa ülkelerinde üşüyen misafirlerimiz Antalya'nın güneşinde güneşlenerek ısınıyor. Doğal güzelliği ve iklimiyle mükemmel bir ülkede yaşıyoruz. Cennet gibi ülkemizin kıymetini iyi bilelim. Yabancı konuklarımız kışın ülkemize ve bölgemize güneşlenmeye geliyor. Meteorolojiyi yakından takip ediyorlar." dedi.

12 günlüğüne Noel tatili için Side'ye tatile geldiğini belirten Alman ziraat mühendisi Liva Med, tatilinin yarın biteceği için üzgün olduğunu söyledi.
Güneşli havada eşi ile birlikte Side'de tarihi ören yerinde dolaşmayı tercih ettiklerini belirten Med, Almanya'da yaşadığı Düsseldorf şehrinin soğuk olduğunu kaydetti. Led, "Çok güzel bir hava var. Güneş çok güzel. Eşimle güneşli havada yürümek çok güzel." ifadesini kullandı. CİHAN

Yorumlar