Antalya’da yaşayan Ukraynalılar: Putin’e itiraz ediyoruz, savaş istemiyoruz

Antalya’da yaşayan Ukraynalılar, Rusya Federasyonu’nun ülkelerine bağlı Kırım’a asker çıkarmasına tepki göstererek, “Putin’e itiraz ediyoruz, savaş istemiyoruz.

Google Haberlere Abone ol
Antalya’da yaşayan Ukraynalılar: Putin’e itiraz ediyoruz, savaş istemiyoruz

Antalya’da yaşayan Ukraynalılar, Rusya Federasyonu’nun ülkelerine bağlı Kırım’a asker çıkarmasına tepki göstererek, “Putin’e itiraz ediyoruz, savaş istemiyoruz.” dedi.

Antalya’da yaşayan Ukraynalılar, Rusya Federasyonu Başkonsolosluğu’nun bulunduğu Karaalioğlu Parkı’nda Rusya Federasyonu’nu protesto etti. Başkonsolosluğa yaklaşık yüz metre mesafe gerçekleştirilen eyleme kadınların ve çocukların yanı sıra bazı Türkler de destek verdi. 'Rusya Kırım’dan elini çek', 'Kırım Türk’tür Türk kalacak' sloganları atan grup, ‘Savaşa hayır’, ‘Putin ellerini Ukrayna’dan çek’, ‘Ukrayna bölünemez’ pankartları açtı. Türkçenin yanı sıra Rusça da slogan atan grup, Rusça ve İngilizce pankartlar taşıdı.

Grup adına açıklama yapan Antalya Ukrayna Ailesi Derneği Başkanı Vita Mykhaylova, Türkiye’de yaşayan Ukraynalılar olarak Rusya Federasyonu’nun ülkelerine asker çıkarmasından endişe duyduklarını söyledi. Rusya’nın anavatanlarına karşı gerçekleştirdiği eylemden hayal kırıklığı duyduklarını ifade ederek, ülkelerini karalayan, halklarını kötüleyen ve nefret söylemi içeren haberleri kabul etmediklerini belirtti. Mykhaylova, Ukrayna’nın barışçıl, misafirperver ve hümanist bir toplum olduğunu ifade etti. Ukrayna’yı ‘otantik, parlak ve renkli’ nüfusa sahip bir ülke olarak anlatan Mykhaylova, “Birçok ülkeden, din ve milliyetten insanların yaşadığı zengin kütüre sahip vatanımızda hiçbir zaman dil sorun olmamıştır. Rusya’nın sudan sebeplerle yaptığı müdahaleden önce hiç kimse dilinden ya da kimliğinden dolayı baskı görmemiştir. Hiç kimse şiddet veya zorlama ile Ukrayna dilini konuşmaya zorlanmamıştır.” şeklinde konuştu.

“Putin’e itiraz ediyoruz. Biz savaş istemiyoruz.” diyen Mykhaylova konuşmasına şöyle devam etti: “Ailelerimiz ve kendimizi için barış istiyoruz. Anavatanımız özgür Ukrayna’da bağımsızca yaşanmasını istiyoruz. Ülkemizin şu an yaşadığı sorunları yine kendimiz halledebiliriz. Hiçbir ülkenin müdahale etmesine, hele askeri ile işgal etmesine ihtiyacımız yok. Ayrıca siz bizi bırakıp kendi ülkenizin sorunları ile ilgilenmeye başlasanız iyi olur. Rus halkının durumu tüm dünyaca malum."

Rus halkına da seslenen Mykhaylova sözlerini şöyle tamamladı: “Siz Ukrayna halkını neden düşman gibi görüyorsunuz? Ukrayna halkı olarak bizi ve çocuklarımızı öldürmek istediğinizi düşünmek istemiyoruz. Çünkü bu yapılan hatanın telafisi olmayacak ve halkımız tarafından asla unutulmayacaktır.” CİHAN

Yorumlar