Antalya'da otellerin doluluk oranı yüzde 80'e ulaştı

Antalya bölgesinde aktif turizm sezonunda otellerin doluluk oranının yüzde 90'nını Avrupalı, Rus ve İskandinav ülke turistleri oluşturuyor. 500 bin yatak kapasitesine sahip Antalya'nın Manavgat-Side destinasyonun 200 bin yatak kapasitesine sahip....

Google Haberlere Abone ol
Antalya'da otellerin doluluk oranı yüzde 80'e ulaştı

Antalya bölgesinde aktif turizm sezonunda otellerin doluluk oranının yüzde 90'nını Avrupalı, Rus ve İskandinav ülke turistleri oluşturuyor.

500 bin yatak kapasitesine sahip Antalya'nın Manavgat-Side destinasyonun 200 bin yatak kapasitesine sahip.

Manavgat- Side destinasyonuna gelen turistlerin yüzde 45'ni başta Almanlar olmak üzere Avrupalılar, yüzde 35'ni Ruslar, yüzde 10'nu İskandinav, Baltık, Bağımsız Devletler Topluluğu(BDT), diğer milletler ile yüzde 10'nu yerli turist oluşturuyor.

Titretengöl-Sorgun Turizm Yatırımcılar Birliği(TİSOYAB) Başkanı Hüseyin Aydoğan, Cihan Haber Ajansı'na yaptığı açıklamada, bölge destinasyonunda otellerin doluluk oranının yüzde 80 seviyesinde olduğunu söyledi. Otel müşterilerinin yüzde 90 oranında başta Almanlar olmak üzere Avrupa, Rus, İskandinav, Baltık, BDT ve diğer milletlerin oluşturduğunu belirten Aydoğan, yüzde 45 oranla birinciliğin Almanlar oluşturduğunu kaydetti. Son yıllarda Manavgat'a belirtilen ülkeler dışında dünyanın farklı devletlerden turist geldiğinin altını çizen Aydoğan, Ramazan ayında yerli turistte bir azalmanın olmayacağını ifade etti.

OTELLER ORUÇ TUTAN MÜŞTERİLERİNE SAHUR VE İFTAR HAZIRLAYACAK

Bölge destinasyonunda tatile gelen yerli turistlere talep doğrultusunda Ramazan ayın süresince sahur ve iftarlık hazırlayacağını belirten Aydoğan, "Bölgemizde otellerin müşteri yoğunluğunu Avrupalılar ve Ruslar oluşturuyor. Yüzde 10'nunu da yerli turistler dolduruyor. Ramazan ayında oruç tutan müşterilere talep doğrultusunda sahur ve iftarlık hazırlayacağı için bir azalmanın oluşacağını zannetmiyorum. Zaten bölgenin müşteri yoğunluğunu yabancı müşteriler oluşturuyor." dedi.

Türkiye Turizm Seyahat Acenteleri Birliği(TİSOYAB) Side-Manavgat Bölgesel Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özden, bölge destinasyonunda turizm hareketliliğini başta Almanlar olmak üzere Rus, İskandinav ülkeleri oluşturduğunu söyledi. 11 ayın sultanı Ramazan ayında bölge destinasyonunda yerli turistlerde azalmanın yüzde 1-2 oranını geçmeyeceğini kaydetti.

Bölgedeki otellerin doluluk oranının yüzde 80 seviyesi oranında olduğunun altını çizen Özden, hedeflerinin temmuz ve ağustos aylarında bu doluluğu yukarı seviyeye çekmek olduğunu ifade etti. Geçen yıl göre turizmde pazar payında dünyadaki bazı gelişmelere göre azalmanın olduğuna dikkat çeken Özden, bu azalmanın temmuz ve ağustos ayında son bulacağını tahmin ettiklerini söyledi. Özden, "Dünyadaki dış gelişmelere bağlı temmuz ve ağustos ayı zorlu geçecek. Bu zorluğu elbirliği ile aşacağımıza inanıyorum. Özellikle başta Almanlar olmak üzere Avrupa pazarı bizim için çok önemli." ifadesini kullandı. CİHAN

Yorumlar