Antalya'da orman yangını kontrol altına alındı

Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı tatil bölgesi Adrasan'daki İnceboyun mevkiinde gündüz saatlerinde başlayan yangın kontrol altına alındı. Bölgede söndürme çalışmaları devam ediyor. Bölge halkı ve esnaf tedirginliğini koruyor. Tatil...

Google Haberlere Abone ol
Antalya'da orman yangını kontrol altına alındı

Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı tatil bölgesi Adrasan'daki İnceboyun mevkiinde gündüz saatlerinde başlayan yangın kontrol altına alındı. Bölgede söndürme çalışmaları devam ediyor. Bölge halkı ve esnaf tedirginliğini koruyor. Tatil amaçlı bölgede bulunan turistler, kasabayı terk etti. Söndürme çalışmaları için çevre ilçe ve illerden itfaiye takviyesi yapıldı. İlk belirlemelere göre bölgede 20 hektarlık alan kül oldu.

Öğle saatlerinde ormanlık alanda başlayan yangın saatler sonra otel ve pansiyonların bulunduğu bölgeye sirayet etti. Yangının o bölgeye sıçrayacağı öngörülerek turistler ve vatandaşlar tahliye edildi. Alevler kısa süre sonra Mitah, Cici Baba, Erenler ve Ön Otel ile bölgedeki restoranlar, hediyelik eşya mağazasını sardı. İş yeri sahipleri gözyaşlarına boğulurken, turistler de telaş içinde bölgeyi terk etti.

Yangınına müdahale Antalya, Kumluca, Finike ve Kemer ilçelerinden 100 orman işçisi, 15 arazöz ve 5 su tankeriyle başladı. Yangının büyümesi üzerine Antalya'dan 2 helikopter ve 1 yangın söndürme uçağı da müdahaleye katıldı. Muğla'nın Marmaris ve Fethiye ilçelerinden gelen hava ekiplerle birlikte söndürme çalışmalarına katılan helikopter sayısı 7'ye çıktı. Söndürme uçağı sayısı ise 2 oldu. Akşam saatlerinde havadan müdahale sonra erdi. Söndürme çalışmalarına karadan devam ediliyor. Vatandaşlar, iş makineleri ve traktörlerle ekiplere destek veriyor.

Rüzgarın şiddetli olması ve bölgenin sarp olmasından dolayı müdahale güçlükle gerçekleşebiliyor. Kumluca Kaymakamı Canan Hançer Baştürk ise yaptığı açıklamada ilk belirlemelere göre yangında 5 otel ve bazı günübirlik küçük tesis tamamen yandığını söyledi. 4-5 otelin ise zarar gördüğünü aktardı. Baştürk, olası tehlike nedeniyle kıyıdaki tesislerin tahliye edildiğini belirtti.

İşletme sahipleri ise yangından zar gördükleri için son derce üzgün olduklarını belirtti. Yangının yeniden dönme ihtimaline karşı nöbet tutan turizmciler can kaybının yaşanamamış olmasını sevindirici olarak değerlendirdi.

CİHAN

Yorumlar