Antalya'da ekmek fiyat ve gramajıyla ilgili şikayet yağıyor

Antalya Fırıncılar Odası Başkanı Musa Kazım Buhurcu, ekmek fiyatları ve gramajıyla ilgili tüketicilerden şikayet aldıklarını söyledi.Yazılı açıklama yapan Buhurcu, gram ve fiyat etiketleri konusunda son günlerde tüketicilerden çok fazla...

Google Haberlere Abone ol
Antalya'da ekmek fiyat ve gramajıyla ilgili şikayet yağıyor

Antalya Fırıncılar Odası Başkanı Musa Kazım Buhurcu, ekmek fiyatları ve gramajıyla ilgili tüketicilerden şikayet aldıklarını söyledi.

Yazılı açıklama yapan Buhurcu, gram ve fiyat etiketleri konusunda son günlerde tüketicilerden çok fazla şikayet telefonu geldiğini aktardı. Esnafla yaptıkları toplantılarda yasal zorunluluk olan ürünlerin fiyat ve gramaj bilgilerinin etiket üzerinde olması gerektiğini vurguladıklarını belirten Buhurcu, buna rağmen yasal şartlara uyulmadığını ifade etti. Genellikle ekmek ve ekmek çeşitlerinin gram ve fiyatlarının her fırında farklılıklar oluşturduğu, ürün üzerinde gram ve fiyat etiketlerinin bulundurulmadığı yönünde şikayet geldiğini kaydeden Buhurcu şunları söyledi: "Bilindiği üzere 4077 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun'da perakende satışa arz edilen malların veya ambalajlarının yahut kaplarının üzerine kolaylıkla görülebilir, okunabilir şekilde o malla ilgili tüm vergiler dâhil fiyat, üretim yeri ve ayırıcı özelliklerini içeren etiket konulması, etiket konulması mümkün olmayan hallerde aynı bilgileri kapsayan listelerin görülebilecek şekilde uygun yerlere asılması zorunludur denmektedir. Buna rağmen esnafımızın bu konuda gerekli duyarlılığı göstermediği de bir gerçek."

Antalya Ticaret İl Müdürlüğü'nün fiyat etiketi denetimi yaptığını ve üzerinde etiketi olmayan her ürüne de ayrı ayrı para cezası kesme yetkisine de sahip olduğunu hatırlatan Buhurcu, "Fırıncı esnafımızın başta tüketicilerimizin aldanmaması ve fırıncı esnafımızın para cezasına maruz kalmaması için satmış oldukları ürünlerin üzerinde mutlaka gramaj ve fiyat etiketlerini bulundurmaları gerekiyor.” dedi.

CİHAN

Yorumlar