‘Antalya’da Dikili Ağacınız Var’ projesiyle daha yeşil bir çevre hedefleniyor

Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) tarafından ‘Genç Liderler Akademisi’ isimli proje yarışmasını Adem Tolunay Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan ‘Brainstorm Grubu’ kazandı.

Google Haberlere Abone ol
‘Antalya’da Dikili Ağacınız Var’ projesiyle daha yeşil bir çevre hedefleniyor

Uluslararası Antalya Üniversitesi (UAÜ) tarafından ‘Genç Liderler Akademisi’ isimli proje yarışmasını Adem Tolunay Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşan ‘Brainstorm Grubu’ kazandı. ‘Antalya’da Dikili Ağacınız Var’ ismi verilen projeyle gelecek nesillere, kültürel ve sanatsal değerleri aşılayarak daha yeşil bir çevreye sahip olması amaçlanıyor.

Lider potansiyeli taşıyan gençlerin ortaya çıkarılıp desteklenmesi amacıyla UAÜ tarafından organize edilen ‘Genç Liderler Akademisi’ isimi proje yarışması sonuçlandı. 11. sınıf öğrencilerinin katıldığı ve 3’er kişiden oluşan grupların yarıştığı proje yarışmasının finalinde 13 lise yarıştı. UAÜ Konferans Salonu’nda yapılan akademinin final bölümünde şu projeler yarıştı: Üçcan (Antalya Anadolu Lisesi), Y.E.S. - Young Educated Social (Toros Yağmur Koleji), Kurtlar (Ted Koleji), Grey (Özel Antalya Fen Lisesi), Kuzey Yıldızı (Özel Antalya Fen Lisesi), Sinerji (Aldemir Atilla Konuk Anadolu Lisesi), Renativ (Yusuf Ziya Öner Fen Lisesi), Lideratür (Ted Koleji), Phoneix (Özel Antalya Fen Lisesi), Fikirşörler (Toros Yağmur Koleji), Secret (Antalya Anadolu Lisesi), Kutup Yıldızı (Özel Toros Akdeniz Fen Lisesi) ve Brainstorm (Adem Tolunay Anadolu Lisesi).

Finalde 13 grup üyesi öğrenciler proje amaçlarını anlatmak ve beğeni toplamak için sunum yaptı. Yapılan sunum sonucunda UAÜ öğretim üyeleri ve idari birim müdürlerinden oluşan dört kişilik jüri tarafından yapılan puanlama neticesinde, finalde 83.75’lik bir skorla birinciliği ‘Brainstorm Grubu’ elde etti. ‘Antalya’da Dikili Ağacınız Var’ adı verilen proje ile gelecek nesillere kültürel ve sanatsal değerler aşılayarak daha yeşil bir çevreye sahip olmak amaçlanıyor. Elifnaz Öztekin, Talya Öztop ve Bersu Aktaş’tan oluşan grup, ödül olarak beş gün süreyle ABD’nin San Francisco şehrinde bulunan Silikon Vadisi’ne gidecek. Öğrenciler burada Facebook, Twitter gibi dünya markası şirketleri gezerek bilgi alacak. Öğrencilere ödüllerini veren UAÜ Rektör Yardımcısı ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Musa Hakan Asyalı, üniversiteyi lider iş adamlarının kurduğunu, bu sebeple böyle bir projeyi, başkanlığını ünlü iş adamı Fettah Tamince’nin yaptığı UAÜ mütevelli heyetinin gönülden desteklediğini söyledi.

Öğrencilere bu yolda ilerlemelerini tavsiye eden Asyalı, “Liderlikte doğuştan gelen vasıflar vardır. Ancak bunu doğru eğitimle geliştirmek herkesin kendi elinde. Yarışmaya katılan öğrencilerimiz de bu yolda eğitimlerini geliştirirlerse, geleceğin lideri olabilirler. Böylece içinde yaşadıkları topluma katkı ve fayda üretme potansiyelini de artırırlar.” dedi.

Aralık 2013’te başlayan çevre, kültür, turizm, eğitim, sağlık konularında liderlik ve sosyal sorumluluk içerikli ‘Genç Liderler Akademisi’ proje yarışmasına 2 bin öğrenci müracaat etti. Yapılan anketler sonucunda üçer kişilik 30 takıma İngiltere’de Norwich Business School’da eğitim uzmanı olarak çalışan Dr. Fahri Karakaş tarafından liderlik dersi verildi. Eğitimler sonucunda 14 grup finale kaldı. Ancak Antalya Erünal Sosyal Bilimler Lisesi’nin ‘Beyin Sizsiniz’ grubundan bir öğrencinin okul değiştirmesi ile iki kişi kalan bu grup elendi. Finale 13 grup yükseldi.




CİHAN

Yorumlar