Antalya'da çoğu rütbeli 308 polisin yeri değişti

Antalya Emniyeti’nde çoğu rütbeli 308 personelin görev yeri değiştirildi. Son atamayla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü’nde Ergenekon bağlantılı suç örgütü, Serik çetesi, Kasırga operasyonu gibi başarılı çalışmalara imza atan.

Google Haberlere Abone ol
Antalya'da çoğu rütbeli 308 polisin yeri değişti

Antalya Emniyeti’nde çoğu rütbeli 308 personelin görev yeri değiştirildi. Son atamayla Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü’nde Ergenekon bağlantılı suç örgütü, Serik çetesi, Kasırga operasyonu gibi başarılı çalışmalara imza atan personelin tamamı tasfiye edildi. Bir önceki tayinler sırasında görev yerleri değişen bazı personelin ikinci kez tayine tabii tutulması dikkat çekti. Daha önce görevlerinden alınarak başka şubelere verilen müdürler bu kez personel şube emrine alındı.

Antalya Emniyeti’nde bugün öğle saatlerinde yaşanan tasfiyenin ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı. Çoğu operasyonel birimlerde ve rütbeli olmak üzere 308 personelin görev yeri değişirken yaşanan 3. tasfiyeyle 17 Aralık’tan sonra Antalya genelinde 400’den fazla personelin yeri değişmiş oldu. Daha önceki yaşanan atamalarda görevlerinden alınarak Deniz Şube Müdürlüğü’ne atanan eski Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Şuayip Ünal, Radyo TV ve Foto Film Şube Müdürlüğü'ne atanan eski Terörle Mücadele Şube Müdürü Murat Coşkuner, Konyaaltı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne atanan eski Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Halis Çevik personel şube emrine alınarak görev verilmezken, İnterpol Antalya Masası’na atanan eski Asayiş Şube Müdürü Nurullah Güler ve Silah ve Patlayıcı Maddeler Şube Müdürlüğü’ne atanan Hakan Güler son değişikliklerle görevlerinden alınarak nöbetçi müdürlüğe çekildi.

EN BÜYÜK TAYİN KAÇAKÇILIK ŞUBEDE

Öte yandan, son görev değişikliğiyle KOM’da görevli 11’i rütbeli 80’den fazla personel başka görevlere verildi. İlçelere ve başka birimlere kaydırılan personel, Antalya ve Türkiye genelini ilgilendiren çok sayıda başarılı operasyona imza atmıştı. Bunların başında liderliğini o dönemde muvazzaf astsubayın yaptığı Ergenekon bağlantılı suç örgütünün çökertilmesi, belediyelere yönelik düzenlenen Kasırga, Fırtına, yolsuzluk operasyonları ile Serik çetesinin çökertilmesi gibi çok sayıda operasyon yer alıyor. Ayrıca, tasfiye edilen KOM ekiplerinin uyuşturucuyla mücadelesi Antalya genelinde takdir toplamıştı. CİHAN

Yorumlar