Antalya'da Arap turist hareketliliği bayramla birlikte başlayacak

Antalya bölgesinde Arap turist hareketliliğinin Ramazan Bayramı sonrası hareketleneceği bildirildi. Körfez ülkelerinden Antalya'ya ilk uçuşların 29 Temmuz'da yapılacağı belirtildi. Arap turistler, ülkelerinde 3,5 saat sonra Antalya'da olacağı...

Google Haberlere Abone ol
Antalya'da Arap turist hareketliliği bayramla birlikte başlayacak

Antalya bölgesinde Arap turist hareketliliğinin Ramazan Bayramı sonrası hareketleneceği bildirildi. Körfez ülkelerinden Antalya'ya ilk uçuşların 29 Temmuz'da yapılacağı belirtildi. Arap turistler, ülkelerinde 3,5 saat sonra Antalya'da olacağı ifade edildi. Arap turistler konforlu, villa, butik ve çiftlik evi turizmi hizmet veren konaklama tesisleri tercih ediyor.

Turizmciler, ağustos ayında itibaren Antalya'da Arap turist hareketliliğini yaşayacağını belirtiyor. Daha Turizm Seyahat Acentesi Genel Müdürü Lamia Zahra, yaptığı açıklamada, Antalya'da Arap turizm hareketliliğinin Ramazan Bayramı sonrası başlayacağını söyledi. Körfez ülkelerinin Ramazan ayında iftarlarını evlerinde ailecek yapmayı tercih edeceğini belirten Zahra, Türk turizminin gözde şehri Antalya'ya Ramazan Bayramı'nın ilk gününden itibaren hareketliliğinin başlayacağını kaydetti.

Arap turistlerin tatil yapmada villa, butik ve çiftlik evi turizmini tercih ettiklerini belirten Zahra, deniz, kum ve güneş turizmi ile birlikte doğa ile baş başa kalmayı da sevdiklerini ifade etti. Zahra, "Arap turistler genelde ailecek tatil yapmayı seviyor. Su sporları aktivitesi olarak Beşkonak Köprülü Kanyon ve bölgenin doğal güzelliğini çok beğendik. Karadeniz'de genelde yayla turizmini seviyorlar. Side Antik Kent, Termessos, Selge, Myra, Kekova(Batık Şehir) ve Alanya Kalesi, Aspendos Antik Tiyatro, Xanthos Antik Kent kültür turları içinde cazip yerler." diye konuştu.

Alsalhiah Turizm Seyahat Acentesi Genel Müdürü Rahil Alrahmani, Birleşik Arap Emirlikleri'nden bayram sonrası Antalya'ya turist yoğunluğu beklediklerini söyledi. Arap gençleri için Köprülü Kanyon'da rafting ve kano sporu yapmasının ayrıcalıklı olacağını belirten Alrahmani, genel tercihlerinin ailecek tatil yaptıkları için butik oteller olduğunu kaydetti.

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası(MATSO) Başkanı Ahmet Boztaş, Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı(BAKA) ile odalarının yaptığı çalışma kapsamında Körfez ülkeleri turizm seyahat acentelerini Antalya ve Manavgat'ta ağırlayarak bölgeyi tanıttıklarını söyledi. Körfez ülkelerinden Antalya'ya ilk uçuşların 29 Temmuz'da olacağını belirten Boztaş, Manavgat'ın tarihi, kültürel, doğal ve arkeolojik zenginliğinin Arap turistlerin konaklaması için en cazip destinasyon olduğunu söyledi. Boztaş, "Ağustos ayından itibaren Antalya ve turistik ilçelerinde Arap turist hareketliliği yaşayacağımıza inanıyorum. Buda esnafımıza pozitif etki yapacaktır." dedi. CİHAN

Yorumlar