Antalya yeni yılın ilk gününü güneşli havada geçirdi

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da çetin kış şartları varlığını sürdürürken Antalya ve turistik ilçelerinde yazdan kalma günler yaşanıyor.

Google Haberlere Abone ol
Antalya yeni yılın ilk gününü güneşli havada geçirdi

Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da çetin kış şartları varlığını sürdürürken Antalya ve turistik ilçelerinde yazdan kalma günler yaşanıyor. Noel tatili için Antalya Side'ye tatile gelen Avrupalı ve İskandinav ülke turistleri 2014 yılına güneşli havada girdi.

Turizm beldesi Side'de hava sıcaklığı 18 dereceye ulaşınca Alman, Hollanda, Belçika, Norveç, Danimarka ve İngiliz turistler kaldıkları otelden çıkarak plajda doğa yürüyüşü ve Nordic Walking(İskandinav yürüyüşü) yaptı. Bazı turistlerde şezlonglara uzanarak kitap okudu.

    Türkiye Turizm Seyahat Acenteleri Birliği(TÜRSAB) Side-Manavgat Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Özden, geçen yıl iyi bir turizm sezonu geçirdiklerini 2014 turizm sezonununda da umutlu olduklarını söyledi.

2014 yılına güneşli bir havada girdiklerini belirten Özden, bölge destinasyonun en önemli avantajının kışın güneşli gün sayısının fazla olması olduğunu kaydetti. Özden, "Geçen yıl iyi bir sezon geçirdik. Yeni yılda da iyi bir sezon geçireceğimize inanıyorum. Bölgemizin turist ağırlılığını başta Almanlar olmak üzere Avrupalılar oluşturuyor." diye konuştu.

İki haftalığına eşi ile birlikte Side'ye tatile geldiğini belirten Alman jeodezi-fotometre mühendisi Petra Minna, güneşli havada eşi ve çocukları ile birlikte Side Plajı'nda doğa yürüyüşü yaptıklarını söyledi. Side'de yaşayan oğlunu ziyaret geldiğini belirten Kahramanmaraşlı 86 yaşındaki İsmail Dağ dedede güneşli havada tarihi 2 bin yıllık Apollon Tapınağı'nda güneşlendiğini kaydettti.

Kahramanmaraş'ta havanın soğuk olduğunu belirten İsmail Dağ dede, Side'de ise yazdan kalma güneşli havanın var olduğunu kaydetti. Dağ, "Side'de güneşin en fazla gördüğü Apollon Tapınağı'nda tarihi taş üstünde oturarak güneşlendim. Hava çok güzel." ifadesini kullandı. CİHAN

Yorumlar