Antalya ve Muğla'da darbe girişimine tepkiler

Antalya ve Muğla'nın Milas ilçesinde FETÖ'nün darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı

Google Haberlere Abone ol
Antalya ve Muğla'da darbe girişimine tepkiler
FETÖ'nün darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için Antalya ve Muğla'nın Milas ilçesinde gıyabi cenaze namazı kılındı.

Muratpaşa Camisi'nde kılınan cuma namazında vatandaşlar şehitler ve yaralılar için dua etti. Cuma namazını kıldıran İl Müftüsü Osman Artan, hutbede bu süreçte kendilerine şehitlik nasip olanlara Cenab-ı Hakk'tan rahmet ve mağfiret, yakınları ve millete sabır ve metanet diledi.
15 Temmuz gecesi millet olarak tarihin en zor, en uzun ve karanlık gecelerinden birini yaşadıklarını anlatan Artan, "Yüce Rabb'imiz, bütün unsurlarıyla milletimize kenetlenmeyi nasip etti ve milletimiz emanetine sahip çıktı. Hiç kuşkusuz millet olarak sahip olduğumuz bu birlik, beraberlik ve kardeşlik ruhu en büyük nimetlerden biridir." dedi.

Hiçbir gücün Allah aşkı ve vatan sevgisiyle dolu yüreklerden daha üstün olamayacağını vurgulayan Artan, şöyle devam etti:
"Şerefli milletimizi sindirmeyi, itibarını zedelemeyi hedefleyenler, rezil ve zelil olmaya mahkumdur. Kim mazlumun, mağdurun, muhacirin yanındaysa Cenab-ı Hakk'ın kudret, rahmet ve inayeti de onun yanındadır. Allah'a sonsuz hamdolsun ki bu topraklar asırlardır Müslüman yurdudur. Bu millet şüheda evladıdır. Bu ezanlar, bu cumalar İslam'ın şiarıdır. Bu dinin, tek bir harfi bile değişmeyen bir kitabı vardır. Bu dinin, en güzel örnek olma vasfına sahip bir Peygamber'i vardır. Allah'ın bize verdiği bir akıl, bir kalp vardır. Bizim değişmez değerlerimiz, 14 asırlık engin bir tecrübemiz vardır. Müslüman olarak bütün bunları bir tarafa bırakamayız. Aklımızı, idrakımızı, vicdanımızı bir kişiye ya da gruba teslim edemeyiz."

Cuma namazı sonrası saf tutan vatandaşlar, darbenin bastırılması sırasında şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kılarak dua etti.
Muğla'nın Milas ilçesinde de Ulu Cami'de cuma namazının ardından darbe girişiminde şehit olanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.
Milas Müftüsü Ali Saim Doğru'nun kıldırdığı namaza Milas Kaymakamı Fuat Gürel, AK Parti İlçe Başkanı Levent Akyer ve çok sayıda vatandaş katıldı. Namazın ardından dua edildi.

Yorumlar