Antalya ve Isparta 'demokrasi nöbeti'nde

Antalya ve Isparta'da meydanlarda toplanan binlerce kişi, demokrasi nöbetini sürdürdü.

Google Haberlere Abone ol
Antalya ve Isparta 'demokrasi nöbeti'nde
Antalya ve Isparta'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine tepkiler devam ediyor.

Antalya'da demokrasi nöbetinin 17'nci gününde Antalya Valisi Münir Karaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, bazı ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri ve binlerce kişi Cumhuriyet Meydanı'nda toplandı. Meydanda kurulan ekranlardan 15 Temmuz'dan bugüne kadarki süreç gösterildi, Türk bayrakları taşıyan vatandaşlar darbe karşıtı sloganlar attı.

Antalya Valisi Münir Karaloğlu, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'da Türk milletinin büyük bir badire atlattığını belirterek, demokrasi, cumhuriyet, milli irade ve geleceğe sahip çıkmak için Başkomutan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isteği doğrultusunda o tarihten bu yana meydanlarda olduklarını söyledi.

15 Temmuz Türk demokrasi devriminin bundan sonra dünyada oluşacak bütün sosyal, bütün siyasi olaylarda, mazlum ve sömürülen milletler için bir milat olacağını ifade eden Karaloğlu, "Bundan herkes emin olsun, nasıl ki 1878 Fransız Devrimi'nden sonra bütün uluslar o devrimden etkilendiyse 15 Temmuz Türk demokrasi devrimi de bütün dünyayı etkilemeye devam edecek." dedi.

Devletin kurumlarına ve kılcal damarlarına kadar sızmış FETÖ çetesinden kamu ve toplumu temizlemek için çalışmalar yapıldığını anlatan Karaloğlu, şöyle konuştu:

"Ne diyorlar, 'Cadı avı var' diyorlar. Sevgili Antalyalılar, biz cadı avı falan yapmıyoruz, biz cani avı yapıyoruz. Biz hainleri avlıyoruz, avlamaya da devam edeceğiz. Bu süreç içerisinde zaman zaman yanlış yaptıklarımız da oluyor, bunun farkındayız. Üniversitemizde (Akdeniz Üniversitesi) operasyon yaptık, orada bazı hocalarımız bunlarla ilgisi olmamasına rağmen o listelerde yer aldılar. Biz yanlışımızı fark eder etmez hocalarımızdan özür diledik ve gönderdik. Bilin ki o hatalarımızı hemen düzeltiyoruz ve düzelteceğiz."

Basın mensuplarının, FETÖ ile ilgisi olmamasına rağmen listede yer alan kaç öğretim üyesinin yer aldığını sormaları üzerine Vali Karaloğlu, şunları söyledi:

"Bazen isim benzerliği, bazen olay benzerliği, bazen bir hesap, bir telefon gibi farklı uygulamalarla ilgisiz arkadaşları aldığımız oluyor. Onlardan özür diliyoruz, haklarını helal etsinler, bir kastımız yok. Onların farkına varır varmaz düzeltiyoruz, düzeltmeye de devam edeceğiz. Şu ana kadar zannediyorum bu gibi olaylarla 20'ye yakın hocamızı bırakmış olduk."

Karaloğlu, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında bugüne kadar Antalya'da bin 750 kişi hakkında hakkında işlem yapıldığını sözlerine ekledi.

AK Parti Antalya milletvekili Atay Uslu da demokrasi nöbetine katılanlara teşekkür etti.
Program Teslime Çağlar isimli bir ilkokul öğrencisinin İstiklal Marşı'nı okuması ve Antalya İl Müftülüğü hocalarının Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.

KMK üyeleri otomobille protesto etti

Bu arada Antalya'nın Kemer ilçesinde Kemer Motor Sporları Kulübü (KMK) üyeleri, FETÖ darbe girişimine karşı tepki göstermek için yaklaşık 40 otomobille konvoy oluşturdu. Konvoya katılan KMK üyeleri, otomobillerden Türk bayrakları sallayarak tepkilerini sürdürdü.

Bazı vatandaşlar ise Kemer Cumhuriyet Meydanı'nda demokrasi nöbeti tuttu. Nöbette Kur'an-ı Kerim okundu ve dualar edildi.

Isparta

Isparta Hükümet Meydanı'nda, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de bulunduğu binlerce kişi, Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterlerini taşıyarak darbe girişimine tepki gösterdi.

İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan gösterilerde Kur'an-ı Kerim okundu. Gösterilerde Anadolu Gençlik Derneği Isparta Şubesi üyesi bir grup, FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen'in fotoğrafı ile Amerika ve İsrail bayraklarını yaktı.

Demokrasi nöbetine katılan bedensel engelli Cengiz Pullu, darbe girişimine karşı koyan vatandaşlara çok teşekkür etti. Bugün darbeye karşı çıkanlar sayesinde ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın liderliği sayesinde rahat bir şekilde yaşadığını dile getiren Pullu, "Allah, başımızdan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ı eksik etmesin. Onun gibi lider yüzyılda bir gelir" dedi.
Bayram Kızıldağ da darbe girişimini aklının bir türlü almadığını dile getirerek "Başka Türkiye yok. Gerekirse ölürüz. Suriye'ye, Irak'a benzemeyiz biz. Burada olmaktan gurur ve onur duyuyorum. 3-5 çapulcuya pabuç bırakmayız. Engelime rağmen buradayım. Gerekirse vatanım için sürünerek de gelirim buraya" diye konuştu.

Yorumlar