Antalya turizmini 29 Temmuz'dan sonra Araplar turistler canlandıracak

Antalya bölgesinin en güçlü turizm destinasyonu Manavgat'a Avrupa, İskandinav ve Rus turistlerden sonra Arap turistlerin de geleceği bildirildi.

Google Haberlere Abone ol
Antalya turizmini 29 Temmuz'dan sonra Araplar turistler canlandıracak

Antalya bölgesinin en güçlü turizm destinasyonu Manavgat'a Avrupa, İskandinav ve Rus turistlerden sonra Arap turistlerin de geleceği bildirildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı ve Air Arabia’nın desteği, Mardan Palace ile Kesit Tur'un sponsorluğunda Birleşik Arap Emirliği (BAE) tanıtım turu düzenledi. Turun Manavgat bölümü BAKA MATSO işbirliği ile gerçekleşti. Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) ve Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın (BAKA) işbirliği Manavgat’a gelen 9 kişilik tur operatörleri ile basın mensuplarından oluşan Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) heyeti, Manavgat Şelalesi'ni gezdi. Heyete, Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Murat Koçanlı, MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, MATSO Yönetim Kurulu üyeleri Halit Torun ve Hüseyin Güneş, BAKA Antalya Koordinatörü Alaattin Özyürek, Dış İlişkiler Birim Başkanı Mehmet Pehlivan, uzmanlar Selin Şen ile Seyitcan Altınkaynak, Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Onur Gözet ile Körfez Pazarı Ülke Uzmanı Burça Yalçın eşlik etti. Yüksek cirolara sahip 7 seyahat acentesi yetkilisi ile 2 editörden oluşan BAE heyeti, şelaleyi gezdikten sonra hatıra fotoğrafı çektirdi.

Heyet onuruna verilen yemekte konuşma yapan Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Manavgat'a Arap turistlerin gelecek olmasından dolayı mutluluk duyduğunu söyledi. Heyete Manavgat hakkında bilgiler veren Bulgurlu, ilçeye yılda yaklaşık 5 milyon turistin geldiğini ifade etti. Manavgat’ın dünyanın en güzel yerlerinden birisi olduğunu vurgulayan Bulgurlu, ilçe için, 'Gökyüzünün mavisiyle yarışan yeryüzü' ifadesini kullandı.

MATSO Başkanı Ahmet Boztaş, yaptığı açıklamada, 29 Temmuz'dan itibaren Air Arabia tarafından Körfez bölgesinden Antalya'ya direkt uçak seferleri düzenleneceğini söyledi. MATSO-BAKA işbirliği ile 29 Temmuz'dan itibaren Arap turistlerin tatil için Manavgat'a geleceğini belirten Boztaş, yedi ülkeden oluşan Birleşik Arap Emirlikleri’nin en büyük tur operatörü ve 2 gazetecisini ağırladıklarını kaydetti. Boztaş, "Bu tur operatörleri Bursa, İstanbul ve Trabzon gibi Türkiye’nin bazı bölgelerine en çok Arap turistleri getiren firmalar. Direk uçuş olmadığı için bugüne kadar Antalya’ya Arap turist getirmiyorlardı. Antalya ve Manavgat’a gelmek isteyen Arap turist ise aktarmalı uçuş ile bu bölgeye yaklaşık 12-15 saatte gelebiliyordu. 29 Temmuz sonrasında Birleşik Arap Emirlikleri’nden Antalya’ya direk uçuşlar başlıyor. Antalya ve Manavgat’a gelmek isteyen turistler uçakla yaklaşık 3,5 saatte Antalya’da olacak." şeklinde konuştu. Gerçekleştirilen 2 günlük Antalya tanıtım gezisinin Manavgat ayağını MATSO-BAKA işbirliği ile gerçekleştiğini ifade eden Boztaş, 29 Temmuz’dan sonra haftada 3 gün olmak üzere başlayacak direk uçuşların, turizm açısında olumlu gelişmeler sağlayacağına inandığını ifade etti. Manavgat bölgesinin Arap turistler için çok uygun bir bölge olduğunu ifade eden Boztaş, Manavgat ve Side’nin yanı sıra alternatif turizm bölgesi olan Oymapınar ile Rafting bölgesi olan Köprülü Kanyon’un Arap turistler tarafından çok beğenildiğini belirtti.

BAKA Antalya Koordinatörü Alaattin Özyürek, bölgeye Arap turistlerin gelmesi için yaklaşık 2 yıldır çalışma yürüttüklerini belirterek, 29 Temmuz’dan itibaren bölgeye Arap turistlerin 3,5 saatte gelebileceğini söyledi. Özyürek, "29 Temmuz’da Air Arabia direkt uçuş başlatması ile Arap dünyasından Antalya’ya doğrudan uçak seferi başlıyor. Biz de BAKA olarak bunun başlaması için iki yıl süren bir çalışma yaptık. Artık Arap turistleri Antalya bölgesinde çok görebileceğiz. Bu heyetle 2 günlük tanıtım turu gerçekleştirdik. Dün Kemer bölgesi, bugün ise Manavgat bölgesini gezdik. Tanıtım turunun Manavgat ayağını, MATSO ile birlikte gerçekleştirdik. Bize verdikleri destek nedeni ile MATSO Başkanı Ahmet Boztaş ve Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür ediyorum." diye konuştu. CİHAN

Yorumlar