Antalya sokakları lale bahçesine döndü

Antalya’ya ekilen 800 bin lale ve sümbül açmaya başladı.Antalya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü, havaların ısınmasıyla sorumluluğundaki caddelerin refüjleri ile kavşaklarını lale başta olmak üzere çeşitli çiçeklerle renklendirdi.

Google Haberlere Abone ol
Antalya sokakları lale bahçesine döndü

Antalya’ya ekilen 800 bin lale ve sümbül açmaya başladı.Antalya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü, havaların ısınmasıyla sorumluluğundaki caddelerin refüjleri ile kavşaklarını lale başta olmak üzere çeşitli çiçeklerle renklendirdi. Kente farklı bir hava getiren lalelerin yanı sıra refüjlere sümbül ve menekşeler de dikildi.

Kırmızı, beyaz, pembe renkleriyle güzel bir görünüm oluşturan laleler yoğun ilgi görürken, diğer çiçeklerle oluşan renk armonisi, vatandaşların beğenisini topluyor. Antalya’yı çiçek bahçesine çeviren peyzaj çalışmalarında 800 bin lale ve sümbül çeşidi kullanıldı.

Büyükşehir Belediyesi 2013 yılının kış mevsiminde 10 farklı mevsimlik çiçek kullanarak şehri süsledi. Kentin süslenmesinde 2,5 milyon adet mevsimlik bitki kullanıldı.
CİHAN

Yorumlar