'Antalya kazanıyor, İstanbul harcıyor'

Antalya Ticaret Odası (ATB) Başkanı Ali Çandır, başta turizm ve finans sektörü olmak üzere şehirde faaliyet gösteren birçok firmanın vergi kaydının Antalya yerine İstanbul'da olduğunu belirterek "Antalya kazanıyor, İstanbul harcıyor.

Google Haberlere Abone ol
'Antalya kazanıyor, İstanbul harcıyor'

Antalya Ticaret Odası (ATB) Başkanı Ali Çandır, başta turizm ve finans sektörü olmak üzere şehirde faaliyet gösteren birçok firmanın vergi kaydının Antalya yerine İstanbul'da olduğunu belirterek "Antalya kazanıyor, İstanbul harcıyor." dedi.

Antalya Vergi Dairesi Başkanı Halil Akca, daire müdürleriyle birlikte 25. Vergi Haftası çerçevesinde Antalya Ticaret Borsası'nı ziyaret etti. ATB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır ile Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Ruhi Alpagot'un ağırladığı Halil Akca, Antalya'nın vergi gelirinde yüzde 10 artış kaydedildiğini belirterek, vergi gelirinde enflasyon oranında artış gerçekleştiğini söylerdi. Akca, işadamlarının önünün açılması gerektiğine inandığını belirterek, bu yönde hareket etmeye çalıştıklarını söyledi.

ATB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çandır da borsa olarak vergi daireleri ile partner olduklarını belirterek, tescil edilmeyen her ürünün kayıt dışı olduğuna dikkat çekti. Çandır, vergi gelirlerinin artırılması için yapılan çalışmaları nedeniyle Akca'ya teşekkür etti. Başta turizm ve finans sektörü olmak üzere birçok firmanın vergi kaydının Antalya'da olmadığı için Antalya'nın vergi gelirlerinden yeterince yararlanamadığını kaydeden Ali Çandır, vergi gelirlerinin İstanbul'a aktarıldığına dikkat çekti. Çandır, "Antalya kazanıyor, İstanbul harcıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Tarımla ilgili kanunlarda kapsayıcı düzenlemeler yapılması gerektiğini kaydeden Ali Çandır, "Hep alarak değil vererek de kazanma yöntemleri var, yön veren, motive edici, kayıtlı ekonomiyi özendirecek yaklaşımların sergilenmesi gerekir." diye konuştu.

Halil Akca, ziyaretin anısına Çandır'a plaket takdim ederken, ATB Başkanı da misafirlerine reçel hediye etti.
CİHAN

Yorumlar