Antalya Hayvanat Bahçesi’nde yavrular ilgi odağı oldu

Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi en verimli senelerinden birini yaşıyor. Yak, kuğu, dağ keçisi, sırtlan, babun, yılan gibi birçok hayvanın yavruları ilgi odağı oluyor.Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’nde,...

Google Haberlere Abone ol
Antalya Hayvanat Bahçesi’nde yavrular ilgi odağı oldu

Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi en verimli senelerinden birini yaşıyor. Yak, kuğu, dağ keçisi, sırtlan, babun, yılan gibi birçok hayvanın yavruları ilgi odağı oluyor.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi’nde, ilk kez doğan yavrular büyük sevinç yaşattı. Geçen yıl Ankara’dan getirtilen bir dişi bir erkek yak (Tibet Öküzü) yaklaşık bir ay önce yavru dünyaya getirdi. Tibet adı verilen yavru, Antalya’da doğan ilk yak yavrusu unvanını aldı.

Hayvanat bahçesinin yeni üyeleri arasında 4 kuğu da bulunuyor. Tek eşli bir yaşam süren kuğuların, Antalya’da ilk kez yavrulaması da ilgi çekiyor. Anne kuğu 4 yavrunun bakımını üstlenirken, baba ise koruma görevini yerine getiriyor. Kısa süre önce yumurtadan çıkan piton yavruları da özel olarak bakım görüyor. Minik baykuşu ise bakıcısı eliyle besliyor. Toros coğrafyasına ait olan başka yerde yaşayamayan benekli alageyik ise henüz iki gün önce doğum yaptı. İlk doğduklarında beneksiz olan yavrular daha sonradan beyaz beneklere sahip oluyor. İzmir’den bir yıl önce getirtilen dişi sırtlan ise iki yavruya sahip. Kamerun koyunları ve cüce keçilerde ise çok sayıda yavru bulunuyor. Çeşitli hayvanlara ev sahipliği yapan hayvanat bahçesinde yavrulayan diğer bir hayvan ise babun.

Hayvanat bahçesi yetkilileri, şu an bine yakın hayvan olduğunu ve yavrulama açısından en verimli senelerden birisinin yaşandığını söyledi. Yetkililer, yavru sayısının net olarak verilmesinin zor olduğunu, hayata tutunamayıp ölen yavruların da olduğunu hatırlattı.

Arazisinin doğal yapısı, hayvanların yaşam standartlarına uygunluğu ile Türkiye’nin en iyi hayvanat bahçeleri arasında yer alan Antalya Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi içerisinde; servis ve idare binası, sürüngen evi, kuş evi, geyik, ceylan, karaca, yeleli koyun, Kamerun koyunu, zebra, midilli atı, kanguru, aslan, kaplan, puma ve yırtıcı kuş barınakları ile doğal ve yapay gölet ve şelaleler bulunuyor. Geyikler ve maymunlar için doğal alanlarına uygun yeni barınaklar inşa ediliyor. İçinde piknik alanı da bulunan Hayvanat Bahçesi 09.00 ile 19.00 saatleri arasında hizmet veriyor. CİHAN

Yorumlar