Antalya demokrasi nöbetinde

Antalya'da FETÖ'nün darbe girişimine tepkiler sürüyor

Google Haberlere Abone ol
Antalya demokrasi nöbetinde
Fetullahçı Terör Örgütü tarafından 15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişimine tepkiler Antalya'da sürüyor.

Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan Antalyalılar, ellerinde Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğraflarıyla darbe girişimine tepki gösterdi.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, burada yaptığı konuşmada, 30 Kasım 2014 yerel seçimlerinden önceki bir konuşmasında "darbecilere gereken dersin verileceğini" söylediğini hatırlatarak, o zaman bu dersi almayanlara 15 Temmuz'da gereken dersin verildiğini kaydetti.

Türel, Antalyalılar'ın 23 gündür nöbette olduklarını ifade ederek, "Şimdiye kadar hiçbir kardeşim 'Başkanım uzuyor mu?' demedi ama ne zaman ki Yenikapı'da büyük finali yapacağız, şimdi baktım, dertlenenler başladı. 'Başkanım Pazar gününden sonra ne yapacağız?' demeye başladılar." diye konuştu.

Antalya'nın dünyaya demokrasi mesajı verdiğini belirten Türel, 15 Temmuz'un tarihte bir darbe girişimi olarak değil, bir demokrasi bayramı olarak hatırlanacağını söyledi. Demokrasi nöbetlerine yarın İstanbul Yenikapı'da yapılacak miting ile final yapılacağını dile getiren Türel, 80 ilde de eşzamanlı mitingler yapılacağını anlattı.

Antalya'da da saat 17.00'da Cumhuriyet Meydanı'nda olacaklarını kaydeden Türel, "Demokrasimizi taçlandırmak için demokrasi mitingindeyiz. Diğer vilayetlerdeki insanları da koyduğumuzda yarın dünyanı en büyük demokrasi mitingini, 20-30 milyon kişiyle Türkiye'de yapacağız. Bu ülkenin birliğine göz dikenlere hep birlikte güçlü bir mesaj göndereceğiz." dedi.
Konuşmaların ardından mehter takımı gösteri sundu.

Kemer

Antalya'nın Kemer ilçesinde de vatandaşlar darbe girişimini protesto etti.

Kemer Kaymakamlığı tarafından organize edilen ve Kemer Ralli Alanı'nda mehter takımı ile başlayan yürüyüş, Liman Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na kadar devam etti.

Meydanda toplanan kalabalık, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okudu. Etkinlik, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın okuduğu "dua" adlı şiirin sunumundan sonra marşlar ve Kur'an-ı Kerim okunmasıyla sona erdi.

Isparta

FETÖ'nün darbe girişimine karşı demokrasi nöbetlerinin devam ettiği Isparta'da bine yakın çiftçi, traktörüyle "demokrasi konvoyu" oluşturdu.

Isparta-Eğirdir Karayolu'nda bir araya gelen bine yakın çiftçi Türk bayraklarıyla donattıkları traktörleriyle konvoy oluşturdu. FETÖ'nün darbe girişiminde şehit olanların fotoğraflarını da taşıyan çiftçiler, Mimar Sinan Caddesi'nden geçerek şehir turu attı.

Demokrasi nöbetlerinin devam ettiği Hükümet Meydanı'ndan da geçen çiftçilere, vatandaşlar Türk bayrakları sallayarak destek verdi.

Isparta Ziraat Odası Başkanı Mustahhattin Can Selçuk da bine yakın çiftçinin traktörleriyle vatanına, devletine ve demokrasisine sahip çıkmak için bir araya geldiğini söyledi.

Tüm çiftçilere teşekkür eden Selçuk, "Çiftçi de ülkesine sahip çıkıyor. Demokrasinin gereği budur. Biz meydanlarda olmaya devam edeceğiz" dedi.

Konvoya katılan çiftçilerden Fahri Örnek, merkeze bağlı Gelincik köyünden konvoya katıldığını söyledi. Köylünün milletin efendisi olduğunu dile getiren Örnek, "Demokrasiye sahip çıkmak için buraya geldik. Ömrümüz yettiğince demokrasiye sahip çıkacağız, vatanımıza sahip çıkacağız" diye konuştu.

Bozanönü Köyü'nden Şaban Yıldırım ise darbelere karşı olduklarını vurgulayarak, "FETÖ'cülere karşı devletimiz gerekli adımları atıyor. FETÖ'cüler Türk milletini mağlup edemeyecek." dedi.

Öte yandan Hükümet Meydanı'nda, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi, demokrasi nöbetinde, Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleriyle darbe girişimine tepki gösterdi.

Burada konuşan Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Ispartalıların kararlılık içerisinde bu milletin eğilmeyeceğini, bütün dünyaya haykırdığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla tutulan nöbetlerin taçlandırılacağını aktaran Günaydın, "Yarın saat 17.00'de hangi partiye gönül verirse versin herkesi bu meydana bekliyoruz. Nasıl ki yüzyıl önce işgal etmek isteyenler, bu milleti boyunduruk altına almak isteyenler, 100 yıl sonra tekrar geldiklerinde aynı cevabı aldılar. Gelecekte torunlarımızın da aynı vatan aşkıyla karşı koyması için de yarın bu meydanda birlikteliğimizi ortaya koymamız gerekiyor." dedi.

Yorumlar