Antalya, 71 bin panoromik fotoğrafla internetten gezilebilecek

Yandex, haritalar servisine eklenen Antalya Panoramaları hizmete sunduldu. 284 bin 64 fotoğraftan elde edilen 71 bin 16 panorama sayesinde turizm merkezi olan şehir internet üzerinden görülebilecek. Yandex daha önce İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli,...

Google Haberlere Abone ol
Antalya, 71 bin panoromik fotoğrafla internetten gezilebilecek

Yandex, haritalar servisine eklenen Antalya Panoramaları hizmete sunduldu. 284 bin 64 fotoğraftan elde edilen 71 bin 16 panorama sayesinde turizm merkezi olan şehir internet üzerinden görülebilecek. Yandex daha önce İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Bursa şehirleriyle ilgili panoroma haritalar oluşturmuştu. 2014 içerisinde Muğla, Aydın, Nevşehir’le ilgili de çalışmalar tamamlanacak. Yandex, İstanbul’dan sonra en çok fotoğrafı Antalya’da çekti.

Yandex.Haritalar’a eklenen Antalya Panoramaları, Kızıl Kale, Aspendos, Düden Şelalesi, Apollon ve Athena Tapınağı başta olmak üzere şehrin turistik ve kültürel zenginliklerini sürekli olarak görülebilecek. Yandex’in Antalya Panoramaları’nın tanıtımını gerçekleştiren Yandex.Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mehmet Ali Yalçındağ, “Özel çekim teçhizatlı araçlarla bin 571 kilometre yol boyunca yapılan çekimlerde, 284 bin 64 fotoğraf Antalya Panoramaları’na eklendi. Böylelikle aralarında Antalya’nın ilçeleri Alanya ve Manavgat’ın panoramaları da dahil olmak üzere, 71 bin 16 panorama hizmete sunuldu. İstanbul, Ankara, İzmir, Kocaeli, Bursa, Kuşadası ve Didim’in ardından kullanıcılar artık Antalya’yı da Yandex üzerinden keşfe çıkabilecek, gezip görebilecek.” dedi.

Yalçındağ, yaptıkları çalışmalarla ilgili verdiği bilgilerde Antalya’yı ‘Turizmin Başkenti’ unvanına sahip muazzam bir şehir olarak tanımladı. Şehrin yılda 150 ülkeden 12 milyon yabancı turisti ağırladığı belirten Yalçındağ, “Antalya, ülkemizin dünyadaki gerçek turizm-kültür elçisi... Ve biz Yandex Türkiye olarak Antalya’nın bu önemli misyonuna destek vermeyi kendimize bir görev bildik. Bu bilinçle, şehirler özelinde, adım adım hayata geçirdiğimiz Panoramalarımıza Antalyamızı da dahil ettik. Bugüne kadar buranın tüm güzelliklerini ve tarihi değerlerini sadece gelenler görebiliyordu. Antalya Panoramalarının kullanıma açılmasıyla, bundan böyle dünyanın her yerinden milyonlarca kişi, sanki buradaymışçasına, internetten görebilecek. Gerek Antalyalılar, gerek Antalya’yı sevenler, gerekse ülkemizin bu güzel şehrini merak eden herkesin büyük ilgiyle karşılayacağını düşündüğümüz Antalya Panoramaları hepimize hayırlı uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.

Yandex Türkiye Pazarlamadan Sorumlu Müdür Yardımcısı Cem Sezer ise haritaların nasıl oluşturuluduğuna dair bir sunu gerçekleştirdi. Türkiye’de ilk defa konumsal aramalara böyle bir boyut kazandırdıklarını aktran Sezer, bu tür çalışmaların daha fazala bilgiye ulaşmaya olanak tanıdığını söyledi.

Antalya Panoramaları’nın tanıtım programına Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de katıldı. Türel ve Öztrük, konuşmalarında turizm şehri olan Antalya’da bu projenin hayata geçirilmiş olmasının tanıtım açısında önemine vurguda bulundu.

CİHAN

Yorumlar