Annete Schavan yeni görev üstlenmeyecek

Almanya'da 2005 ila 2013 yılları arasında Federal Eğitim Bakanlığı görevini yapan, daha sonra da hakkındaki intihal suçlamaları nedeniyle istifa eden Annette Schavan, siyasi bir görev almak istemiyor.

Google Haberlere Abone ol
Annete Schavan yeni görev üstlenmeyecek

Almanya'da 2005 ila 2013 yılları arasında Federal Eğitim Bakanlığı görevini yapan, daha sonra da hakkındaki intihal suçlamaları nedeniyle istifa eden Annette Schavan, siyasi bir görev almak istemiyor. Die Welt gazetesine açıklamalarda bulunan Annette Schavan 33 yıl önce yazdığı tezin bugün intihal yaptığı suçlamasıyla ortaya çıkarılmasının haksızlık olduğunu savundu.

Kendisi için temel sorunun doktora unvanı olmadığını söyleyen Schavan, yapılan işlemlerin ön planda olduğunu ve bunun yüzde yüz yanlış olduğunu düşündüğünü söyledi. Schavan, Federal Meclis’te ekonomik işbirliği ve gelişim alanında tecrübelerini paylaşmak istediğini, ancak parlamentoda siyasi bir görev üstlenmek istemediğini söyledi.

Annete Schavan’ın bundan 33 yıl önce Düsseldorf Heinrich-Heine Üniversitesi Felsefe Fakültesi’nde yazdığı ‘Kişi ve Vicdan’ konulu doktora tezi hakkında intihal suçlamaları ortaya atılmış, bunun üzerine Düsseldorf Üniversitesi tezi incelemeye almıştı. Üniversite heyeti ise intihal iddialarını inandırıcı bulmuş ve Schavan’ın doktora unvanını iptal etmişti.

Annete Schavan ise bunun üzerine dava açmıştı. Schavan inceleme esnasında hataların yapıldığı ve özellikle bilgilerin erkenden basına sızdırıldığını gerekçe göstermişti. Düsseldorf İdare Mahkemesi’nde görülecek dava 20 Mart 2014 tarihinde başlayacak. CİHAN

Yorumlar