'Annem Kanseri Yendi' projesi Manisa'da rekor sayıda kadına ulaştı

İzmir Ticaret Borsası (İTB) Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli'nin yürüttüğü "Annem Kanseri Yendi" projesi kapsamında Manisa'nın 12 ilçesindeki çalışmalar kapsamında, 2 bin 164 kadında kanser taraması yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
'Annem Kanseri Yendi' projesi Manisa'da rekor sayıda kadına ulaştı

İzmir Ticaret Borsası (İTB) Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli'nin yürüttüğü "Annem Kanseri Yendi" projesi kapsamında Manisa'nın 12 ilçesindeki çalışmalar kapsamında, 2 bin 164 kadında kanser taraması yapıldı. Kestelli'nin şahsen yürüttüğü projede, 2012 yılında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile birlikte alınarak Sağlık Bakanlığı'na hibe edilen seyyar mammografi aracı şehir şehir, köy köy gezerek, özellikle kırsal kesimdeki kadınlara ulaşmaya devam ediyor. Kısa bir süre önce Manisa Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle projenin Manisa ayağı da başarıyla tamamlandı. Çalışmalar kapsamında, yaş ortalaması 48 olan 2 bin 164 kadında kanser taraması yapıldı. Beşinde ileri tetkik uygulandı ve kanserli hücre tespit edilen iki kadın tedavi altına alındı.

Manisa'nın şimdiye kadar projeyi uygulayan en başarılı il olduğunu belirten Işınsu Kestelli, “Başta Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ziya Tay, Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) Manisa Sorumlu Hekimi Gül Yorgancıgil, Merkez Efendi Devlet Hastanesi Patoloji Ünitesi çalışanları, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası, İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nilgün Aksoy olmak üzere projeye emek veren herkese bir kez daha teşekkür ederim. Kanser şüphesi tespit edilen beş kadın, hayatlarını bu kişilere borçludur. Umarım kadınlarımız en kısa sürede sağlıklarına kavuşurlar.” dedi.

İTB Başkanı Kestelli ayrıca hastane ortamından hoşlanılmaması ve mesafeler sebebiyle merkezde tarama yaptıramayan kadınların, gezici araç hizmetinden oldukça memnun kaldığını aktardı. Kestelli, “İki buçuk aylık kısa bir sürede, merkez ilçedeki KETEM'de yapılan kanser taramalarıyla kıyaslandığında mobil araçta yapılan hizmetle mammografideki yıllık oranların yüzde 65'ine, smear testindeki oranların ise yüzde 40'ına ulaşılması çok sevindirici.” şeklinde konuştu. CİHAN

Yorumlar