"Annem ‘Ben ölmek istemiyorum’ diye bağırıyordu"

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 15 Eylül 2012 tarihinde, 4 çocuğunu evden çıkardıktan sonra 16 yıllık eşi Canan Tanış'ı 7 ayrı bıçakla, 16 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Vedat Tanış'ın yargılanmasına devam edildi.

Google Haberlere Abone ol
"Annem ‘Ben ölmek istemiyorum’ diye bağırıyordu"

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde 15 Eylül 2012 tarihinde, 4 çocuğunu evden çıkardıktan sonra 16 yıllık eşi Canan Tanış'ı 7 ayrı bıçakla, 16 yerinden bıçaklayarak öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan Vedat Tanış'ın yargılanmasına devam edildi. Duruşmada dinlenen çiftin 16 yaşındaki kızları E.T., annesinin son anlarını anlattı. E.T., kavga sırasında annesinin 'Ben ölmek istemiyorum' şeklinde bağırışını duyduğunu söyledi.

Diyarbakır 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava duruşmasına tutuklu sanık Vedat Tanış hazır edildi. Duruşmada dinlenen çiftin 16 yaşındaki kızları E.T., annesi ile babası arasında maddi sorunlar nedeniyle bazen kavga çıktığını belirtti. E.T., “Olay günü babam annemle konuşacağını söyleyip evden gitmemizi istedi. Annem gitmemizi istemiyordu. O anda birden babam bizi dışarı attı. Annem bana 'Kızım gel seni son kez öpeyim' dedi. Biz çıkmak istemeyince babam sinirlendi ve bizi dışarı attı. Annem tartışmada boşanmak istediğini söylüyordu. Babam ise, 'Beni boşarsan seni öldürürüm' dedi. Bunu sürekli söylüyordu. Dışarı çıktıktan sonra evden kavga sesleri geldi. Annemin 'Ben ölmek istemiyorum' sesini duydum. Bazen annem akşam saatlerinde dışarı çıkıyordu. Babam aradığında anneannemin evinde değilse bize haber veriyordu. Bu haftada bir kez oluyordu. Olay anında Fikret'i telefonla ben aradım. Çünkü annem onu aramamı söylemişti. Babamın kredi kartı borçları vardı ve annemle sürekli tartışıyordu." dedi.

Duruşmada tanık olarak dinlenen Canan Tanış'ın annesi F.K. ise kızının boşanmak istediğini belirterek, “Damadım boşanmayacağını söyledi. Konuşmamız sırasında, 'Gidip dava açsın, boşansın. Boşandıktan sonra ben onu öldürürüm' dedi. Kızım ise şimdi öldürmesini söyledi. Sonra barıştılar ve tatlı yedik. Fikret'in evlerine gittiğini duyunca rahatsız oldum ve damadıma söyledim. Onun zararsız biri olduğunu söyledi. Eşim Canan ve Fikret'i dışarıda görmüştü. Ama aile dostu oldukları için yanlış anlamadık. Aralarında hiç namus davası yoktu. Nasıl olduğunu anlayamadık." diye konuştu.

Sanık Vedat Tanış da boşandığı takdirde eşini öldüreceğini söylemediğini dile getirdi. Tanış, “Ben çocuklarımın annesiz büyümesini istemem ve boşanmam dedim. Benim maddi sıkıntılarım yoktu. Kayınvalidem annem yerindedir, ancak bana iftira atıyor. Ben maddi sıkıntıdan dolayı eşimi öldürecek kadar kişiliksiz değilim. Kavganın en büyük nedeni gelinleriydi. Pişmanım, yapmak istemediğim şeyi yaptım." dedi. Mahkeme, sanık Vedat Tanış'ın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. CİHAN

Yorumlar