Annelerini öldüren kızların davasında karar açıklandı

İzmir'in Aliağa ilçesinde 9 Eylül 2013 tarihinde 39 yaşındaki anneleri Gülseren Süngü’yü elektro şok cihazıyla bayıltıp bıçaklayarak öldürdükleri iddiasıyla iki genç kızın yargılandığı davada karar verildi. Yargılama sürecinde...

Google Haberlere Abone ol
Annelerini öldüren kızların davasında karar açıklandı

İzmir'in Aliağa ilçesinde 9 Eylül 2013 tarihinde 39 yaşındaki anneleri Gülseren Süngü’yü elektro şok cihazıyla bayıltıp bıçaklayarak öldürdükleri iddiasıyla iki genç kızın yargılandığı davada karar verildi. Yargılama sürecinde cinayeti itiraf eden kardeşlerden Şeyda P. (19) 20 yıl hapse, 17 yaşındaki kardeşi Beyza P. ise 10 yıl hapse mahkum oldu.

Anneleri Gülseren Süngü’yü öldürdükleri iddiasıyla Karşıyaka Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan kız kardeşlerle ilgili davaya devam edildi. Karar duruşmasında tutuklu yargılanan kardeşler Şeyda ve Beyza P. ile kızları tarafından öldürülen Gülseren S.’nin yakınları ve tarafların avukatları hazır bulundu. Sanıklardan B.P.'nin yaşının küçük olması nedeniyle duruşmaya basın mensupları alınmadı. Cumhuriyet Savcısı Güven Kök, her iki sanığın suçlarının sabit olduğu, haksız tahrik indirimlerinin uygulanması yönünde mütalaada bulundu. Mahkeme Başkanı Mehmet Özcan, karar öncesi sanıklara son kez söz verdi.

Abla Şeyda P., cinayeti kendilerinin işlediklerini bir kez daha itiraf etti. Annesini kardeşini korumak için işlediğini anlatan Şeyda P., ancak annelerini öldürmeleri için bir neden olmadığını, onun yanında kaldıklarını anlattı. Şeyda P., "Ben kardeşimi korudum. Öldürmek istememiştik." dedi.

Küçük kardeş Beyza P. de korku ve yaşadığı şok nedeniyle ne yaptığını bilmediğini söyledi. Annelerinin mutfaktan bıçak alarak kendilerine doğru geldiğini belirten Beyza P., kendilerine zarar vereceğini düşünerek kendilerini koruduklarını ve olayın yaşandığını anlattı.

Sanık kızların avukatları da olayın meşru müdafa olduğunu, kasıt olmadığını belirterek müvekkillerinin beraatini ya da haksız tahrik indirimlerinin uygulanarak cezanın en alt sınırdan verilmesini talep etti.

Kızları tarafından öldürülen Gülseren Süngü’nün babası Kasım ve kardeşi Mehmet Süngü, en üst cezaların verilmesini istedi. Daha sonra mahkeme heyeti karar için kısa bir ara verdi.

Kararı açıklayan Mahkeme Başkanı Mehmet Özcan, cinayetin haksız tahrik etkisi altında işlendiğini ve sanıkların duruşmalardaki iyi halleri nedeniyle sanık Şeyda P.’nin 20, kardeşi Beyza P.’nin ise 10 yıl hapis cezasına çaptırıldığını açıklayarak duruşmayı bitirdi. CİHAN

Yorumlar