Annelerini kene ısırmasından kaybeden kız çocukları kaymakamı görünce ağladı

Adana'nın Pozantı ilçesi Yukarı Belemedik köyünde dede ve ninesi tarafından bakılan 3 yetim kız çocuğu Kaymakam Orhan Altun'u karşılarında görünce ağladı. Annelerini kene ısırması sonrasında kaybeden minik çocuklarla Kaymakam Altun...

Google Haberlere Abone ol
Annelerini kene ısırmasından kaybeden kız çocukları kaymakamı görünce ağladı

Adana'nın Pozantı ilçesi Yukarı Belemedik köyünde dede ve ninesi tarafından bakılan 3 yetim kız çocuğu Kaymakam Orhan Altun'u karşılarında görünce ağladı. Annelerini kene ısırması sonrasında kaybeden minik çocuklarla Kaymakam Altun ve beraberindeki İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Bayar, İlçe Emniyet Müdürü Seyfullah Özdemir yakınen ilgilendi.

Pozantı Kaymakamı Orhan Altun tarafından, sosyal sorumluluk projesi kapsamında öksüz ve yetim çocuklara manevi güç ve destek sağlamak amacıyla Yetimler Sultanı Projesi başlatıldı. Proje çerçevesinde yetimlerin bulunduğu evler tek tek ziyaret edilirken en ilginç buluşma ise Yukarı Belemedik köyünde anneleri kene ısırması sonucu vefat eden, dede ve nenesi tarafından bakılan 3 yetim çocuğunun ziyaretinde yaşandı. Ziyarette yetim çocuklar kaymakam ve beraberindeki heyeti karşılarında görünce gözyaşlarına hakim olamadı.

Kaymakam Orhan Altun, proje çerçevesinde gidilmedik köy, kapısı çalınmadık yetim evi kalmadığını belirterek,"Hayatımdan asla çıkmayacak olan duygu selini Yukarı Belemedik köyünde nineleri ile birlikte yaşayan 3 yetimi ziyaretimiz sırasında yaşadım. Üçü de kız olan yetimlerden küçük olan ikisi bizleri görünce ağlamaya başladı. Korkularının sebebi; babalarının ve amcalarının kendilerini zorla kaçırma korkusundan kaynaklandığını öğrendik. Onları kendimize alıştırabilmek için uzunca bir süre gerekti. Hediyeleri verdiğimizdeki sevgileri ve coşkularını tarif edebilmek için mümkün değil. Gözlerimiz dolu dolu oldu. Biz ayrılırken gitmememiz için paçalarımıza sarılmaları da gözyaşlarımızın akmasına neden oldu.” dedi.

CİHAN

Yorumlar