'Annelerin öldürülmediği bir Anneler Günü diliyoruz'

Büyük Birlik Partisi(BBP) Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, kadın cinayetlerinin sona erdiği bir Anneler Günü'ne ulaşma dileğinde bulundu. Anneler Günü ile ilgili açıklama yapan Çayır, dünyanın en ulvi ve kutsal varlığının anne...

Google Haberlere Abone ol
'Annelerin öldürülmediği bir Anneler Günü diliyoruz'

Büyük Birlik Partisi(BBP) Manavgat İlçe Başkanı Mehmet Çayır, kadın cinayetlerinin sona erdiği bir Anneler Günü'ne ulaşma dileğinde bulundu.

Anneler Günü ile ilgili açıklama yapan Çayır, dünyanın en ulvi ve kutsal varlığının anne olduğunu söyledi. Annenin bir evlat için sırtını dayadığı bir dağ olduğunu belirten Çayır, Cenab-ı Allah'ında her evlada 'Cennet anaların ayakları altındadır' hadis-i şerifine uygun bir şekilde annesine davranma idraki niyazında bulundu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı verilerine göre geçen yıl 246 kadının şiddete bağlı hayatını kaybettiğini belirten Çayır, ölen 246 kadından 193'nün anne olmasının üzüntü verici olduğunu kaydetti.

Evladını dünyaya getirmek için 9 ay 10 gün karnında taşıyan annenin sebebi ne olursa olsun evladı tarafından bakılmaması ve huzurevine bırakılmasının üzüntü verici olduğunu belirten Çayır, "Annelerin yeri huzurevi değildir, oğlu,kızı, gelini ve torunlarıyla huzur tüten aile yuvasıdır. Yüce dinimiz anne ve babaya öf bile demeyi yasaklıyor. Annesine el kaldıran evlatları kınıyoruz. Annelerin elleri öpülmek için vardır. Anneye ve kadına kalkan her eli nefretle kınıyoruz. Eli öpülesi anneleri baş tacımızdır. Yeter ki onların kıymetini sağlığında iyi bilelim. Atalarımız boşuna 'Ana gibi yar olmaz, Bağdat diyar bulunmaz', 'Ağlarsa anam ağlar gerisi yalan ağlar' dememiş." ifadesinde bulundu. CİHAN

Yorumlar